NRK Meny
Normal

Avhøres i savnet-sak

Vitnet som har sett den savnede 25-åringen, har kun observert vedkommende svømme i elva Otra, ifølge hans advaokat.

Otra

Her i Otra så 19-åringen en person, som antas å være den savnede 25-åringen.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

– Jeg kan si at han har sett en person svømme i vannet, og på bakgrunn av det trukket seg tilbake. Mer vil jeg ikke si nå.

Det sier advokat Svein Kjetil Stallemo. Han representerer den 19 år gamle mannen som onsdag meldte fra om observasjonen.

Stallemo sier hans klient ikke trodde vedkommende var i fare, og ikke vet hvordan eller hvorfor personen han så - havnet i elva.

- Så ikke sammenhengen

Mer enn tre døgn etter at 25-åringen fra Tveit i Kristiansand forsvant, fikk politiet onsdag opplysninger om vitneobservasjonen. Årsaken til at det gikk så lang tid før 19-åringen meldte fra, forklarer advokaten slik;

– Det han opplevde der og da var ikke for han påfallende. Da han få dager etterpå leser i avisen om forsvinningen, ser han sammenhengen og ønsker da å ta kontakt med polItiet for å forklare det han har sett og bidra med opplysninger til etterforskningen, sier Stallemo.

LES: SÅ SAVNET 25-ÅRING I VANNET

Konfrontasjon

Stallemos klient bekrefter også at både han og personen ,som trolig er den savnede, var blant flere involverte i en konfrontasjon utenfor Snadderkiosken like etter midnatt natt til søndag, kort tid før den samme personen ble observert i Otra.

– Det har vært noe fysisk vold utøvd i forkant - mer vil jeg ikke si, sier Stallemo.

Avhørene i gang

19-åringen og en person som var i området rundt Snadderkiosken, sitter nå i morgentimene i avhør, opplyser etterforskningsleder ved Agder politidistrikt, Oddbjørn Lunde.

Flere vil bli avhørt utover dagen.

Snadderkiosken

Her utenfor Snadderkiosken var den savnede og vitnet involvert i en konfrontasjon.

Foto: Per Ole Lindhjem / NRK