I kveld avgjøres skjebnen til 18 FrP-politikere

Tirsdag kveld bestemmer Aust-Agder Frp hva som skjer med de 18 medlemmene som er foreslått ekskludert fra partiet. Partileder Siv Jensen vil ikke kommentere bråket.

Chim Kjølner

Chim Kjølner, politisk nestleder i Aust Agder Frp tror ikke partiet ligger i grus innen kvelden er omme.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Jeg er tilhenger av at vi løser interne problemer internt, sier Jensen til NRK.

Én av dem som risikerer å bli kastet ut av partiet i kveld, Chim Kjølner, tror det blir en tøff runde med mange vanskelige avgjørelser.

Kjølner sier det er ulike oppfatninger om hvor hardt man skal kjøre prosessen (se faktaboks).

– Hvis man ikke griper ordentlig fatt i dette nå, frykter man at konfliktene dukker opp igjen nærmere valgkampen.

Tidligere leder av Arendal Frp, Bjørnar Solvei og partimedlem Ingart Blikra er allerede kastet ut av partiet. De har anket avgjørelsen til sentralstyret.

Mandag sa lederen av Aust-Agder Frp, Peter André Busch, at han tror maksimalt fire medlemmer blir ekskludert.

– Egentlig en god gjeng

Én annen som risikerer utestengelse er Terje Stalleland fra Grimstad.

Odd Gunnar Tveit

Odd Gunnar Tveit angrer på at han gikk ut med kritikken av sine partifeller i media.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Vi er egentlig en god gjeng når vi ikke har den fylkessammenslåingen og nominasjonen å diskutere. Vanligvis kommer vi godt ut av det med hverandre. Men så slenger noen med leppa, så blir det litt opphetet, og det er fryktelig leit.

Stalleland var personen som skal ha kommet med følgende kommentar om stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen da hun var på reise i Tyrkia for Stortinget: «Hvis ikke Erdogan hjelper oss, så kommer hun vel hjem igjen», .

Siv Jensen

Partileder Siv Jensen er på Sørlandet for bedriftsbesøk i dag, men vil ikke kommentere striden i fylkespartiet.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– Jeg tror ikke selv jeg kommer til å bli ekskludert i kveld. Jeg håper ingen blir ekskludert, og at alle har en fremtid i partiet. Det krever at vi alle roer oss ned noen hakk, sier Stalleland.

Angrer på avisinnlegg

Odd Gunnar Tveit fra Birkeland angrer på mye av det han har sagt og skrevet de siste ukene. I kveld tror han at han blir kastet ut av partiet.

– Det er helt uvirkelig. Jeg antar det er flertall for å ekskludere meg fra Frp. Jeg har hatt noen leserinnlegg der jeg skrev de (red.anm. stortingskandidat Åshild Bruun-Gundersen, fylkesleder Peter A. Busch og politisk nestleder Chim A. Kjølner) burde hives ut av partiet. Det var jo ikke fint sagt. Jeg angrer nå som jeg risikerer å bli kastet ut av partiet, sier han.

– Men jeg mener fortsatt at jeg opplevde deres ja til fylkessammenslåing som et grovt tillitsbrudd, men jeg burde ikke sagt det høyt.

Bjørnar Solvei og Ingart Blikra

Bjørnar Solvei (t.v.) og Ingart Blikra er allerede kastet ut av Frp. De to har klaget på avgjørelsen. Tirsdag kveld skal styret i Aust-Agder Frp avgjøre fremtiden til totalt 18 politikere i partiet.

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK

frykter han at splittelsen kan ødelegge partiet i Aust-Agder.

Partilederen vil ikke kommentere

Partileder Siv Jensen vil ikke si noe om hva hun mener om striden i fylkespartiet.

– Det er veldig sjeldent en suksess å ta dette i NRK eller andre medier. Jeg vil gjerne komme med en melding til dem, men det tar jeg ikke gjennom NRK, sier Jensen.

Frp-leder Siv Jensen vil ikke snakke om bråket i Aust-Agder Frp.