Forbannet bonde avfyrte skudd da jeger kom inn på tomta

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En grunneier i Valle er siktet for skremmende, plagsom og hensynsløs adferd. Bonden avfyrte skudd da en elgjeger fra Rogaland kom inn på eiendommen hans.

– Jegeren ble livredd, sier politibetjent Fredrik Korsvik.

Betent forhold

Et jaktlag fra Rogaland var i forrige uke på elgjakt i Valle. De hadde tidligere opplevd konflikter med en grunneier i området i Bjørnarådalen nord i bygda, men det hindret dem ikke i legge årets elgjakt til de samme traktene.

Torsdag begynte årets konflikt, da hunden til jaktlaget rotet seg inn på eiendommen til bonden, som tok den inn før han varslet jaktlaget om at den var satt ut ved riksveien.

Neste dag var jegerne på plass i det samme området, da en av jegerne drev bort fra jaktkameratene.

Han gikk opp på et høydedrag for å få oversikt, 30-40 meter inn på bondens eiendom.

Plutselig trådte den 62 år gamle bonden opp med rifle.

Eiendomskjær bonde

Bonden lot ikke geværet henge til pynt, men avfyrte til den bortkomne jegerens forskrekkelse skudd, skriver fvn.no.

– Rogalendingen blir naturligvis veldig redd, og etter en kjapp krangel med denne lokale valldølen så forlot han området og møtte opp hos oss på Valle og Bykle lensmannskontor for å anmelde forholdet, sier politibetjent Fredrik Korsvik til NRK.

Bonden sier til politiet at det var et varselskudd som gikk i en stein i nærheten, som aldri var ment å treffe rogalendingen.

Politiet ser uansett på hendelsen med argusøyne.

– Vi ser veldig alvorlig på dette og har startet etterforskning, for slik oppførsel er totalt uakseptabelt. Det er et område der det ferdes mye folk, både bærplukkere og folk som skal ta seg opp i heia ved Bjørnevannet, sier Korsvik.

Agressiv mot inntrengere

Det er ikke første gang politiet hører om mannen og hans vern om tomta.

– Det er en person som har vært kjent for oss i politiet fra saker der han har truet andre som har forsøkt å ta seg inn på området. Vi har også fått tips om lignende hendelser tidligere, både mot jegere og når andre lokale i bygda har vært i det samme området, sier Korsvik.

Grunneieren er også siktet for ulovlig våpenoppbevaring. Politiet fant seks gæver og ammunisjon i garasjen til mannen.