Avdekket plantasje hjemme hos hasjgartner

Med ventilasjon, varmeanlegg og små drivhus framstod leiligheten som rene gartneriet. I et rom fant politiet to dyrkningstelt med 126 cannabisplanter.

Intervju med Svein Erik Olsen i Agder Politidistrikt om Hasj-beslag

Under ransaking av en bolig i Vågsbygd i Kristiansand fant politiet 126 cannabisplanter. Svein Erik Olsen ved Vågsbygd Politistasjon sier saken er alvorlig.

I følge etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon bar rommet preg av å være omgjort til en plantasje.

– Rommet på omkring 10 kvadratmeter var trukket over med plast. Det var satt opp to dyrkningstelt som til sammen inneholdt 126 cannabisplanter. Teltene fungerte som små drivhus, forteller Eriksen.

Innredet som et gartneri

Rommet hadde også eget ventilasjonsanlegg med avtrekksrør og vifte.

– Det var også installert timer for å slå på viftesystem og varme. Det var rigget som en plantasje inne i rommet, sier Eriksen.

Hasjplantasjen ble avdekket etter at 30-åringen ble stanset i en rutinekontroll utenfor boligen i Vågsbygd ved 01-tiden natt til mandag. Mannen er en kjenning av politiet.

Ransaking

– Mannen kom kjørende til stedet i en drosje og ble sluppet av utenfor boligen. På bakgrunn av mannens historikk ble han kontrollert av en patrulje. Han virket da ruset og det ble funnet hasj i lomma hans. På dette grunnlaget ble det besluttet å gjennomføre ransaking av boligen, forteller Eriksen.

I avhør har 30-åringen erkjent straffskyld for forholdet.

I tillegg til cannabisplantene ble det funnet litt kokain i boligen.

Skulle dekke narkogjeld

I avhør har 30-åringen av utenlandsk opprinnelse forklart til politiet at hasjproduksjonen skulle dekke narkogjeld.

– Han har forklart at han ville gi vekk cannabisplantene til dem han skyldte penger, sier Olsen.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Olivias (7) foreldre reagerer på ultralyd-vedtak

Olivias (7) foreldre reagerer på ultralyd-vedtak