Åsmund - ny utfordrer

Nykommer onsdag 10.desember er Åsmund Reksten Scheie fra Kristiansand, med låta ”Hollow Heart”.

Åsmund Reksten Scheie

Åsmund Reksten Scheie fra Kristiansand.

Sørlandstoppen er NRK Sørlandets musikkliste med utøvere fra Aust- og Vest-Agder. Vi mottar mye musikk fra både amatører og etablerte musikere, som ønsker å prøve musikken sin på Sørlandstoppen.

Juryen presenterer denne uka en ung og lovende nykommer innen lokalmusikken, Åsmund Reksten Scheie fra Kristiansand. Juryen falt for den melodiøse låten ”Hollow Heart”.

Var med i Idol

Åsmund Reksten Scheie (18) går siste året på musikklinja ved Vågsbygd videregående skole. I fjor sjarmeret han juryen da han var på audition til Idol. Han var blant de 100 beste fra Kristiansand som gikk videre. Det var både morsomt og inspirerende, forteller han. Åsmund har drevet med musikk så lenge han kan huske og han bruker all sin fritid på musikken.

Spiller på flere strenger

Han trakterer flere instrumenter, men favoritten er gitar. ”Jeg får ofte en idé og så kommer musikken bare til meg”, svarer han på spørsmål om hvordan låtene blir til. Sangene han lager har kristne tekster, både på norsk og engelsk. På tekstsiden samarbeider han med storebror Øyvind Reksten Scheie og det er han som har skrevet ordene til ”Hollow Heart”.

Har vært i studio

Nå har Åsmund Reksten Scheie vært i studio hos Per Kjetil Farstad i Kristiansand og produsert sin første plate. Den han har kalt ”New Awakening” og den inneholder tre låter, som spenner fra melodiøs pop til nesten progressiv rock. Planen videre er en full CD med eget materiale.

Utfordrer Hunsbedt

Åsmund Reksten Scheie utfordrer Sørlandstopplista som for tiden toppes av Sindre Hunsbedt fra Kvinesdal, etterfulgt av Florian fra Kristiansand, Christina fra Tvedestrand, Jorunn Hansson-Messel fra Kristiansand og Big-B fra Lillesand.

Sørlandstoppens jury avgjør, sammen med lytternes egne poeng, rekkefølgen på lista. Neste ukes nykommer kan du høre fredag i vår ettermiddagssending på radio, og på våre internettsider. Det blir også en liten presentasjon i vår Kulturkalender på TV fredag i vår distriktssending. Fra fredag kan du forhåndsstemme på din lokale musikkfavoritt på SMS.

Stemmeliste:

1. Critical Point / Sindre Hunsbedt
2. Sober, Sick & Sorry / Keith Austin
3. Pleasure Smile / Florian
4. Undo me / Christina
5. Keep up the Faith / Jorunn Hansson-Messel
6. Hollow Heart / Åsmund Reksten Scheie