NRK Meny
Normal

Mener Troens Bevis er på rett spor igjen etter «medlemsflukten»

Ett år etter at flere hundre støttepartnere vendte stiftelsen ryggen mener leder i Troens Bevis, Rune Edvardsen, at de er på rett spor igjen.

Sommerstevnet til Troens Bevis i Sarons dal er i gang.

SE VIDEO: Lørdag åpnet årets sommerstevne til Troens Bevis i Sarons dal i Kvinesdal.

Rune Edvardsen

Leder av Troens Bevis, Rune Edvardsen.

Foto: David Bjåland / NRK

Årets sommerstevne til Troens Bevis i Sarons dal i Kvinesdal er i gang.

I fjor måtte lederen av misjonsstiftelsen, Rune Edvardsen, tåle massiv kritikk etter utspillet om at han stemte Arbeiderpartiet.

Det viste seg at flere hundre støttepartnere vendte organisasjonen ryggen da Edvardsen blant annet stilte opp i en helsides reklame for det politiske partiet.

Må respektere

Ett år etter mener Edvardsen at Troens Bevis på rett spor igjen.

– Vi hadde en situasjon der noen følte at vi tråkket på noen områder som var vanskelig for enkelte å forholde seg til. Det må vi respektere. Men når folk fikk tenkt seg om tror jeg ikke folk synes det var så farlig, sier Edvardsen til NRK.

Edvardsen fikk kritikk fra alle kanter da lederen flagget sitt politiske standpunkt. Flere hundre faste givere sluttet også å sende penger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sarons dal

Lørdag startet sommerstevnet til Troens bevis i Sarons dal.

Foto: David Bjåland / NRK

– Det som skjedde var synd

Det ble anslått at Troens Bevis tapte rundt en million kroner etter «medlemsflukten».

Har dere klart å ta igjen det tapte fra i fjor?

– Midt opp i dette hadde vi en økning på ti prosent i fjor når det gjelder de økonomiske inntektene. Året i fjor var et rekordår, men vi kunne nok ha fått inn mer penger dersom dette ikke hadde skjedd. Så det er klart at det som skjedde var synd, sier Edvardsen.

Håper på opptil 10.000

Troens Bevis og Rune Edvardsen driver et verdensomspennende misjonsarbeid fra Sarons dal i Kvinesdal. Lørdag startet årets sommerstevne. Edvardsen håper på mellom 7000 og 10.000 mennesker i løpet av stevnet som varer frem til 20. juli.

– Vi er i god vekst. Oppmøtet har vært veldig bra til nå. Det begynner allerede å fylles opp på campingplassen. Til mandag kommer det også et lass med barnefamilier. Det lover bra.