NRK Meny
Normal

Årets Forbildepris delt ut

Bandet Broen fikk publikumsprisen. Fire andre artister og band er også tildelt Forbildepriser.

Bandet Broen skal opptre på Trondheim Calling 2015

Bandet Broen med medlemmer fra Oslo og Trondheim.

Foto: Broen / Pressefoto

Bandet Broen fikk publikumsprisen og stipendet Årets Forbilde på 100.000 kroner under åpningen av Bylarm-festivalen i Oslo onsdag.

I tillegg er 50.000 kroner tildelt til hvert av bandene Slutface, Resirkulert, OMVR og Miss Tati.

Magnar Bergo

– Vi tror vinnerne av Årets Forbilder vil være motivatorer i sine lokalsamfunn, sier daglig leder Magnar Bergo i Norsk musikkråd.

Foto: Ingeborg Øien Thorsland

– Vinnerne er på hver sin måte forbilder for andre unge talenter, fordi de representerer et allerede høyt musikalsk nivå og er blitt lagt merke til i den beinharde konkurranse om oppmerksomheten på Bylarm, sier daglig leder Magnar Bergo i Norsk musikkråd og understreker:

– Juryen er svært imponert over nivået på de 22 nominerte artistene.

Når det gjelder hovedvinneren Broen mener juryen at bandet har «en helt unik sound som skiller seg ut i mengden».

– Medlemmene av bandet, tross sin unge alder, har allerede vært med på å utvikle toneangivende band som Ósk, Snøskred, Your Headlights Are On, og den kritikerroste jazztrioen Moskus. Broen leker med sjangrer og presenterer en miks av hiphop, spoken word, surf og vestafrikansk rytmikk, heter det i begrunnelsen.

Norsk musikkråd om vinnerne:

Broen (Oslo/Trondheim)

Broen vant den gjeve publikumsprisen og har en helt unik sound som skiller seg ut i mengden. Medlemmene av bandet, tross sin unge alder, har allerede vært med på å utvikle toneangivende band som Ósk, Snøskred, Your Headlights Are On, og den kritikerroste jazztrioen Moskus. Broen leker med sjangrer og presenterer en miks av hiphop, spoken word, surf og vestafrikansk rytmikk. Broen skriver om seg selv; «Med samfunnskritiske tekster ønsker bandet å kommentere det samfunnet vi lever i. Bandets første låt "Just like Coco" handler om problemstillinger rundt feminisme, vårt forhold til seksualitet og sjåvinisme. "Peaceful Country" er et stikk mot regjeringens tvetydige forhold til fred».

Miss Tati (Bergen)

Miss Tati startet sin karriere som en backup sanger, men trår nå frem som Norges nye soulstjerne. Med en miks av amerikansk soul og hip hop kom Miss Tati til finalen i årets Urørt. Tati kommer fra Bergen og har sterke røtter til Angola og Portugal. Hun gir ut sin debutplate i år.

Omvr (Vegårshei / Oslo) (bilde nederst)

I januar ga OMVR ut sin debutsingel "Hold You Back" og ble signet av Universal. Med en tydelig stemme og et personlig sound, er han endelig klar for å vise verden hva han har jobbet med. Omar/OMVR ble kjent for mange da han nådde helt til semifinalen i den første sesongen av The Voice i 2012. Inspirert av Donny Hathaway, Brandy og Stevie Wonder, er OMVR noe så sjeldent som en soulstjerne fra Aust-Agder.

Resirkulert (Storfjord kommune)

Resirkulert er et ungt indieband fra Nord-Norge, nærmere bestemt Oteren i Storfjord kommune. Musikken deres er først og fremst gitarbasert og de er allerede kjent for energiske liveshows og har spilt på både Buktafestivalen og Træna. Resirkulert slipper sin debut-EP våren 2015.

Slutface (Stavanger)

Slutface er fra Stavanger og spiller fuzzpop. Bandmedlemmene er i alderen 18–20 år og sier selv at «i ekte pønkeånd kaller vi oss det motsatte av det vi egentlig står for. Bandnavnet brukes for å få folk til å diskutere fremstillingen av kvinner som objekter, og ikke artister, i musikkindustrien». Slutface var i finalen i årets Urørt. De ga ut sin andre EP i 2014 og fikk terningkast 6 for deres konsert på Øyafestivalens klubbdag i 2014.