NRK Meny
Normal

Arendal vil beholde Løddesøl

Arendal vil ikke gi fra seg Løddesøl til Froland kommune. Det vedtok bystyret i Arendal i ettermiddag.

Løddesøl i bystyret

Foreldre fra Løddesøl hadde møtt fram for å følge bystyremøtet i Arendal torsdag.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Flertallspartiene mener en overføring av Løddesøl til Froland vil medføre tap av innbyggere, areal og økonomi, uten at dette blir kompensert på noen måte.

Flertallet mener også at Frolands gevinst ved overføringen vil ikke oppveie Arendals tap med tanke på samfunns- og næringsutvikling.

Skal få si sin mening

Likevel vil bystyret godta at det holdes en folkeavstemning i Løddesøl til høsten, men ikke i hele Arendal som først planlagt.

16. mai vedtok formannskapet at hele Arendal skulle delta i folkeavstemninga og få si sin mening om de 643 personene som bor i Løddesøl skal få bytte kommune.

Olaf Bakke (Sp)

Olaf Bakke i Senterpartiet ville ha folkeavstemning i hele Arendal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Flertallet i Arendal bystyre mener derimot det ikke er nødvendig at hele Arendal skal delta i avstemninga, men vil la befolkninga i Løddesøl få gi uttrykk for sitt syn gjennom en folkeavstemning. Denne avstemningen skal holdes samtidig med stortingsvalget 2013.

De eneste partiene som stemte for folkeavstemning i hele kommunen var Ap og Sp.

Vil ikke få bytte

– Når man har ønsket det så sterkt, vil vi i alle fall tillate at det avholdes en folkeavstemning. Men vi er uenige og uansett resultat vil vi be departementet om ikke å tillate en overflytting, sier ordfører Einar Halvorsen.

Anders Kylland (FrP)

Anders Kylland i FrP ville bare ha avstemning i Løddesøl.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Halvorsen mener det ikke er nødvendig å ha avstemning i hele kommunen, ettersom bystyret er klare på at de ikke vil gi fra seg Løddesøl. Varaordfører Anders Kylland er enig.

– Det er befolkningen på Løddesøl som ønsker en folkeavstemning, så det naturlige er å avgrense den avstemningen til Løddesøl, sier Kylland.