Arendal sikret plassen, håpet lever for Fløy

Arendal Fotball sikret plassen i 2. divisjon etter å ha slått Vidar 2-1, hjemme på Bjønnes stadion lørdag ettermiddag.

Arendal Fotball

Arendal Fotball jubler etter scoring mot Vidar lørdag ettermiddag.

Foto: Trond Madsen / arendalfotball.no

Klubben har dermed klar det forgjengeren FK Arendal aldri klarte; å spille en sesong i 2. divisjon uten å rykke ned.

– Det er helt fantastisk! Vi er utrolig stolte av det vi har gjort, sier assistenttrener Frank Bredal til NRK Sørlandet.

Arendal har slitt i bunnen av tabellen store deler av sesongen. Etter en god høstsesong kunne de imidlertid feire fornyet kontrakt to runder før slutt.

– Vi har aldri følt oss som ett bunnlag og det er godt at vi endelig får vist hva som bor i dette laget. Etter ferien er det bare serieleder Nest-Sotra som har bedre statistikk enn oss, sier Bredal.

Kan forberede ny sesong

Nå satser laget på å komme høyere på tabellen neste år.

– Vi vil gjøre det bedre enn i år. Noe konkret målsetting har vi ikke satt ennå. Fotball og økonomi henger sammen og en rekke formelle forhold som kontrakter for spillere og trenere er ikke avklart ennå, siden vi har vært så nær nedrykk. Nå vil vi nok få orden på disse tingene i løpet av en ukes tid, sier Bredal.

Kan bli mange lokaloppgjør

Neste sesong er det dermed duket for Aust-Agder-derby, ettersom Jerv fra Grimstad rykker opp fra divisjonen under. Nå håper Bredal at også rivalen fra Flekkerøy berger plassen.

– Vi ønsker å ha flest mulig lag i nærheten, det er positivt for den lokale talentutviklingen. I år har vi vært seks ganger i Bergen, og ønsker oss heller flere lag på Sørlandet, sier Bredal.

Fløy har troa

Også Fløy kunne juble lørdag etter en svært viktig 1–0 seier mot Ålgård, hjemme på Flekkerøya.

– Det var en viktig og fortjent seier. Da kan vi fortsatt redde plassen. Nå er alt i våre egne hender, med to kamper igjen, sier assistenttrener Knut Ove Kristiansen.

Laget ligger tredje sist i divisjonen, hvor tre lag rykker ned.

– Med sier i de to siste kampene beholder vi plassen. I sist kamp skal vi møte Vidar som er tre poeng over oss. Flott at Arendal slo dem i går! Vi har god målforskjell og går forbi om vi slår dem, sier Kristiansen.

Dersom Fløy berger plassen vil både de, Vindbjart, Arendal og Jerv spille i samme divisjon neste år. Vindbjart ligger på andreplass, men har ikke lenger mulighet til å ta igjen Nest-Sotra som er klare for 1. divisjon.