Hopp til innhold

Fellesforbundet anmelder Arbeidstilsynet

I dag leverte Fellesforbundet, distrikt 9 inn en politianmeldelse på Arbeidstilsynet i Aust-Agder.

Fagforeningen mener Arbeidstilsynet ikke følger opp graverende brudd på Arbeidsmiljøloven som Fellesforbundet har påvist og tipset tilsynet om.

Fellesforbundet anmelder Arbeidstilsynet for manglende oppfølging av det de mener er graverende brudd på arbeidsmiljøloven.

– Vi har gitt Arbeidstilsynet mer enn 40 tips, og for de fleste av tilfellene har det skjedd lite eller ingenting, sier organisasjonsarbeider Thor Åge Christiansen til NRK Sørlandet.

Eksempler

Gjennom de siste par årene har NRK laget flere reportasjer der Fellesforbundet har påvist brudd på Arbeidsmiljøloven. Blant annet når det gjelder sosial dumping i Lillesand og byggingen av ny videregående skole på Myra i Arendal.

Nok er nok

Nå mener Christiansen at nok er nok, og torsdag leverte han Fellesforbundets anmeldelse av Arbeidstilsynet til politiet.

– Det foregår livsfarlig virksomhet på mange byggeplasser, og vi mener Arbeidstilsynet ikke gjør den jobben de er satt til, sier han.

Tar det på alvor

– Vi må ta en politianmeldelse på alvor, sier Arbeidstilsynets regiondirektør i Sør-Norge, Arve Semb Christophersen til NRK Sørlandet.

Han vil likevel ikke kommentere anmeldelsen direkte, men sier at den skal studeres grundig. – Jeg tenker at Fellesforbundet og Arbeidstilsynet har felles interesser i å skape et godt arbeidsliv. Så får vi diskutere hvordan vi prioriterer ressursene.

– Jeg registrerer at vi og særlig Fellesforbundets distrikt 9, østre Agder er uenige om hvordan vi skal gjøre det, avslutter han.