Hopp til innhold

Arbeidstilsynet beklager ærekrenkende uttalelser

Investor Eigil Stray Spetalen har i snart to år forlangt at Arbeidstilsynet skal beklage at en av inspektørene kalte Spetalens hytteprosjekt i Risør for en slaveleir. I dag kom en beklagelse i Dagens Næringsliv, men Spetalen er ikke fornøyd.

Lekerøya restaurering spetalen

Det var arbeidsforholene på Eigil Stray Spetalens hyttebyggeprosjekt i Risør som en inspektør sammenlignet med en slaveleir.

Foto: Fellesforbundet

Ingrid Finboe Svendsen

Direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet beklager.

Foto: NRK
Eigil Stray Spetalen krever svar om slaveleir-uttalelse

Dagens Næringsliv 21. november 2014.

Foto: Faksimile Dagens Næringsliv 21.11.2014.

Det var i uttalelser til media etter en inspeksjon at Spetalens prosjekt ble karakterisert som en slaveleir.

Siden er Spetalen tilkjent 35.000 kroner i erstatning for ærekrenkende uttalselser, og i forrige uke ble det også klart at Arbeidstilsynet må betale Spetalens saksomkostninger.

Vil forfølge saken

I nærmere to år har Spetalen bedt om en beklagelse fra Arbeidstilsynet. I Dagens Næringsliv i dag beklager direktør Ingrid Finboe Svendsen den belastning saken har påført ham og at han feilaktig ble holdt ansvarlig for ulovlige lønns- og arbeidsforhold i forbindelse med byggeprosjektet i Risør.

Men Spetalen er ikke fornøyd med beklagelsen. I avisen spør han om Arbeidstilsynets leder mener at begreper som «slaveleir» og at «mennesker utnyttes på det groveste» bare er uheldige formuleringer.

– Jeg har ikke fått svar, skriver han i en sms til Dagens Næringsliv, og legger til at han vil forfølge saken.

Sitat fra Alf Helgeland i Agderposten

Sitat fra Agderposten.

Foto: NRK