Hopp til innhold

Her er den nye ordføreren i Arendal

Robert Cornels Nordli (Ap) blir ny ordfører i Arendal. Terje Eikin (KrF) blir varaordfører.

Robert Cornels Nordli (Ap) blir ny ordfører i Arendal. Terje Eikin (KrF) blir varaordfører. Det kom fram på en pressekonferanse med de to partiene.

Fra pressekonferansen i Arendal mandag kveld.

Valglogo

Det kom fram på en pressekonferanse i Arendal like over midnatt.

– Etter sonderinger er det enighet om at Robert Cornels Nordli blir ny ordfører i Arendal og Terje Eikin blir ny varaordfører, sa Freddy de Ruiter (Ap) på en pressekonferanse like over midnatt i Arendal. Stortingsrepresentanten har forhandlet for Arbeiderpartiet i Arendal.

Allerede ved 23-tiden var det klart at KrF og Arbeiderpartiet var i dialog om politisk samarbeid i Arendal.

Dag Ingvar Jakobsen

NRKs valgekspert, Dag Ingvar Jakobsen.

Foto: NRK

Kraftig hopp for Ap

Arbeiderpartiet har gjort et brakvalg med 37,7 prosent av stemmene. Det er en framgang på over 14 prosentpoeng fra forrige kommunevalg.

Kristelig folkeparti har en oppslutning på åtte prosent – en ørliten framgang.

De Ruiter forteller at Ap har, i tillegg til å forhandle med KrF, snakket med Senterpartiet, Sosialistisk venstreparti og Pensjonistpartiet om samarbeid.

I tillegg er både Miljøpartiet De Grønne og Venstre invitert med i de videreforhandlingene tirsdag.

– Målet er å skape et størst og bredest mulig flertall i den videre styringen av kommunen. Vi gjenopptar forhandlingene i morgen. Da er planen å legge fram et politisk dokument som skal danne grunnlag for styringen de neste fire årene. Vi satser på at alle partiene vil bli gjenkjent i dokumentet, sier de Ruiter.

– Jeg må bare gratulere Arbeiderpartiet med et godt valg. KrF har gått litt fram, noe vi er fornøyd med, sier den påtroppende varaordføreren Terje Eikin til NRK.no.

Kontroll på kommuneøkonomien

Cornels Nordli var raskt ute med å lansere bedre kommuneøkonomi som en av de viktigste sakene for den nye ordføreren i tiden som kommer.

– Det er viktig å samle bystyret så man går i én retning og ikke like mange retninger som det er partier, sier Cornels Nordli.

NRKs valgekspert Dag Ingvar Jakobsen mener Ap og KrF er i ferd med å skape en spennende koalisjon i Arendal.

– Både Arbeiderpartiet og Kristelig folkeparti er styringsvante partier. Man ønsker å gå for en bred koalisjon som hindrer mange bestemmelser med kun én stemmes overvekt. Det høres ut som en god plattform, sier Jakobsen.

Arbeiderpartiet valgvake Arendal

Det var stor jubel på valgvaken til Arbeiderpartiet i Arendal mandag kveld. Partiet har hatt en kraftig framgang.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK