Åpnes for 12 millioner

Gullknapp flyplass ber næringslivet om 12 millioner kroner for å starte opp taxiflygninger.

Gullknapp

Lang kamp: Kampen for Gullknapp har vært lang. Flyplassen har fått dødsstøtet flere ganger, men entusiastene gir ikke opp. Nå ber de igjen næringslivet om penger så flystripa kan bli tatt i bruk.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Næringslivet i Aust-Agder blir nå bedt om å betale 12 millioner kroner til flyplassen på Gullknapp i Froland.

Nye regnestykker viser at 12 millioner kroner er nok til å starte taxiflyvninger for næringslivet, sier Jens Kristian Morken, styreleder for flyplassen.

- Vi trenger penger til å bygge flytårn og en god del taxiveier, og vi må skaffe teknisk utstyr på flyplassen, sier Morken.

Klar til bruk

Jens Kristian Morken

Har forhåpninger: Styreleder for Gullknapp, Jens Kristian Morken, håper næringslivet vil stille opp med 12 millioner kroner så Gullknapp kan komme i gang med taxiflyvninger.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Flystripa er klar til bruk - og nå gjelder det å skaffe utstyr så fort som mulig, helst i løpet av et par år.

- Vi har en ferdig opparbeidet flystripe på 1 120 meter som fysisk kan brukes til fly opp til 50 personer, men det er de andre fasilitenene, som vi nå ber om penger til, som avgjør bruken av flyplassen, sier Morken.

Spente

- Vi er spent på om næringslivet nå vil bidra. Nå er det blitt så konkret at vi har frimodighet til å gå til næringslivet og si "se hvilke planer vi har, synes dere det er så interessant at dere vil være med å støtte"?

Gullknapp

Bygger: Her bygges det hangard på Gullknapp.

Foto: Svein Sundsdal / NRK