NRK Meny
Normal

Åpner for jumbojet-landing

Farsund kommune er positiv til å ta i mot en jumbojet på Lista. Flyet skal bli bolig for en pilot.

Boeing 747 og Lista flyplass

Flygeren som vil lande og bo i jumbojetten har fått postivt svar etter første trinn i saksbehandlings-prosessen. (Ill. NRK)

Foto: Fotomontasje: GNU/Miya Motaru - NRK

Flyger Geir Skailand vil lande en utrangert jumbojet på Lista - og bosette seg i flyet.

Flystripa på Lista flyplass er lang nok, men utover det skal flyplassen ha problemer med å håndtere en landing av dette formatet.

Men nå er saken diskutert i teknisk utvalg i kommunen. Og leder for utvalget, Arnt Abrahamsen er klar i sin tale.

– Kommunen synes så langt dette er litt spennende og litt galskap, men en galskap som er verd å ta nøyere inn over oss og gi en seiøs behandling, sier Abrahamsen.

Optimistisk bosetter

Flyger Geir Skailand fra Flekkefjord som har søkt om å lande en utrangert Boeing 747 og benytte den som bolig, gleder seg over Farsund kommunes positive holdninger så langt. Han mener at dette er den største bøygen, og at dersom han får ja fra kommunen, skal alt det andre også ordne seg.

- Dette var en gledelig nyhet. Løser dette seg - så tror jeg de andre problemene kan løses etter hvert, sier Skailand.

Skailand ønsker å kjøpe en tomt i umiddelbar nærhet til flystripa på Lista og parkere jumbojeten der.

– Ny spenstig byggestil

Kommunen har ikke fattet endelig vedtak i denne saken ennå, men etter møtet i teknisk utvalg på torsdag vender kommunetomlen opp. Arnt Abrahamsen i utvalget mener en viktig grunn til å svare ja på forespørselen, kan være å ikke tenke så tradisjonelt, og heller se på dette som en ny og spenstig byggestil.

– Ny kreativ tankegang innen bebyggelse kan være verd å ta med seg. Vi trenger ikke alltid å være så trauste. Dette er spenstig, sier Abrahamsen