NRK Meny
Normal

Åpner filmstudio i Dyreparken

Det skal bygges et filmstudio på 1000 kvadratmeter i Hakkebakkeskogen i Kristiansand Dyrepark. I studioet skal besøkende få innblikk i hvordan den nye filmen «Hakkebakkeskogen» ble til.

Nytt filmstudio skal bygges i Hakkebakkeskogen i Dyreparken

Bakemester Harepus satt første spadetak i dag.

Klatreløype, sandstrand og et stort filmstudio er nyhetene i Dyreparken for 2017-sesongen.

Hakkebakkeskogen Filmstudio blir et 1000 kvadratmeter stort studio som skal bygges like utenfor Kardemomme by.

– Vi har opplevd en enorm stor interesse for attraksjonen Hakkebakkeskogen. Når vi nå bygger dette studioet vil det være et nytt løft for det totale Egner-universet vår, sier administrerende direktør Per Arnstein Aamot.

– Med etableringen av studioet vil våre gjester nå kunne fylle en hel dag med bare Egner-opplevelser. Vi tror det bor veldig mye i de historiene, som vi fortsatt kan vise frem til gjestene våre, legger han til.

Hakkebakkeskogen filmstudio

Klatremus vil vise folk rundt i Hakkebakkeskogen filmstudio, der folk kan lære om hvordan en film blir til.

Foto: Dyreparken

Klatremus blir guide

Dyreparken lover at Klatremus skal guide besøkende rundt det nye Hakkebakkeskogen Filmstudio og lære folk hvordan en film blir til.

I over to år har produksjonsselskapet Quisten Animation jobbet med dukkeanimasjonsfilmen Hakkebakkeskogen. Filmen har premiere 1. juledag. Fra neste år skal alle dukker og alle kulisser stilles ut permanent i Hakkebakkeskogen Filmstudio. Studioet blir en sesong-attraksjon på linje med Hakkebakkeskogen.

– Her kan nye Egner-generasjoner oppleve karakterene og gjenstander fra filmen. Erfaring fra utlandet tilsier at dette blir populært, sier Aamot.

Han sier at Hakkebakkeskogen er den attraksjonen de får de beste tilbakemeldinge fra besøkende på, så det å utvide med flere attraksjoner knyttet til Hakkebakkeskogen er en naturlig utvikling.

Sand fra torvet i Kristiansand

I tillegg til filmstudio lanserer Dyreparken ny klatreløype og ny sandstrand.

– Vi styrker oss på mangfold, nok en gang, sier Aamot.

Jungelstien skal bygges helt om, nå med Julius-tema. Klatreløypa har vært populær for felere aldersgrupper, men har foralt litt den siste tiden. Nå lover Aamot en mer spektakulær klatreløype enn tidligere.

Ved inngangen til Badelandet skal det anlegges en ny stor sandstrand.

2000 kubikkmeter sand fra utgravingen av parkeringskjeller på Torvet i Kristiansand skal fylles ut i Grashavet. Et flytende 25 meters svømmebasseng skal plasseres ute vannet, og et permanent stupetårn skal bygges med ulike nivåer.

– Her kan barn lære seg å hoppe og stupe fra lav høyde og opp til fem meter, opplyser Dyreparken.

Ny sandstrand i Dyreparken

Slik ser illustrasjonen av den nye sandstranden ved Badelandet ut. Sanden skal hentes på torvet i Kristiansand.

Foto: Dyreparken