Antwi matchvinner mot Sandnes Ulf

Innbytter Dennis Antwi ble den store helten for Start i kveldens kamp mot Sandnes Ulf. Etter 89 minutter stanget han inn seiersmålet og sikret tre svært viktige poeng.

Antwi-jubel
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Toppkampen mellom Start og Sandnes Ulf endte med 2-1 seier til Start. Avgjørelsen falt ved en scoring etter 89 minutter fra Dennis Antwi. Foranledningen var en presis corner. Antwi headet så ballen i mål til ellevill jubel fra de fremmøtte i regnet.

– Vanvittig viktig

Steinar Pedersen var naturlig nok en fornøyd mann etter kveldens kamp.

– Det er vanvittig viktig. Vi drar herfra med en god følelse, og denne seieren var utrolig viktig for oss, forteller treneren.

De første 25 minuttene var en relativt sjansefattig affære. Abubakar Ibrahim fikk sin debut fra start i kampen. Han skapte også kampen første sjanse. Det var et forvarsel på hva som skulle komme.

Niels Vorthoren har spissvikar som følge av skadeproblemene offensivt. Før dagens kamp hadde nederlenderen scoret fire mål fordelt på to kamper. I kveld skulle den femte komme, og det etter et praktangrep.

Ibrahim spilte først frem Start-veteran Espen Børufsen som så slo et presis innlegg mot pannebrasken til Vorthoren. Ballen endte i mål bak gjestenes keeper, Saku-Pekka Sahlgren.

Start-Ullensaker/Kisa

Niels Vorthoren har vært han suksess for Start. Mot Sandnes Ulf scoret han igjen.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Utligning før pause

Mot slutten av første omgang presset gjestene på. De spilte seg frem til siste tredjedel, men så ut til å bli litt rådville.

På overtid i første omgang skulle det smelle fra Oddbjørn Skartun. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1. Da var trener Steinar Pedersen tydelig irritert etter at laget hadde ført store deler av omgangen.

I andre omgang fortsatte tendensen fra første omgang. Etter en noe treg start ble Sandnes Ulf etterhvert det førende laget. De skapte flest sjanser, men maktet ikke sette ballen i mål.

Innbytter avgjorde

Spilleren som kom fra Jerv før sesongen har fått bra med tillit så langt i sesongen. I dagens kamp ble han henvist til benken fra start, men med litt over 20 minutter igjen kom han inn for unggutten Erlend Segberg.

Det skulle vise seg å være smart. Etter 89 minutter fikk hjemmelaget en corner etter et vedvarende press. Den ble utnyttet til fulle, og til slutt var det altså Dennis Antwi som sørget for jubel for gultrøyene på fotballens nasjonaldag.

Intervju med Start-trener Steinar Pedersen etter kampen

Intervju med Starts trener Steinar Pedersen etter seieren over Sandnes Ulf 16.mai

– Godt med konkurranse

Etter kampen skrøt matchvinneren om konkurransen i laget på forskjellige posisjoner. Han mener alle i laget kan score mål, selv om laget fikk skader på en del offensive spillere tidlig i sesongen.

– Ibrahim har scoret, Vorthoren scoret i dag, og jeg blir avgjørende i dag. Det føles godt at det må kjempes om plassene, sier en fornøyd matchvinner.

Start trenger alle friske spillere de kan få. Kampprogrammet i mai er meget tett. Allerede søndag venter Ranheim på bortebane i Trondheim.

Laster innhold, vennligst vent..