NRK Meny
Normal

Antimobbefestival avviser svindel-påstander

Anina Lauritsen avviser at hun har tatt penger fra Antimobbefestivalen. Hun er anmeldt av organisasjonen Stopp Mobbingen etter at flere store kreditorer står uten betaling etter festivalen.

Anina Lauritsen

Anina Lauritsen startet landets første antimobbefestival på Hove camping i Arendal.

Foto: Pål Tegnander / NRK

– Hun er selvfølgelig veldig lei seg for at noe som var ment å være en hyggelig gest ender i diskusjoner og beskyldninger, sier advokat Beate Elvevold.

Hun representerer Anina Lauritsen, som er anmeldt av foreningen Stopp mobbingen for svindel og underslag i forbindelse med at hun arrangerte landets første antimobbefestival.

Ifølge advokaten avviser Lauritsen beskyldningene.

– Hun har ikke tatt noen penger selv, og er ganske sjokkert over de beskyldningene som kommer fra Stopp Mobbingen, sier Elvevold.

Sjokkert over beskyldningene

Lauritsen selv sier hun ikke kan skjønne hvordan Stopp Mobbingen kan anmelde henne for et arrangement hun alene har ansvar for.

Tore Sveum

Leder av Stopp Mobbingen Tore Sveum er redd for at organisasjonen han er leder i, får et dårlig rykte etter pengerotet.

Foto: privat

– Det kan se ut som det kan bli et lite underskudd, men alle skal få pengene sine. Stopp Mobbingen skulle kun få et eventuelt overskudd, sier hun.

Lensmannen i Eidsvoll og Hurdal bekrefter at saken er anmeldt.

Bandet Plumbo er en av flere kreditorer som forlanger betaling etter festivalen som fant sted 12. og 13. august på Hove camping og i Arendal sentrum. Bandet betegner saken som tragisk.

Til det svarer Elvevold:

– Det er uenighet om hvor store beløp som skal utbetales. Vi skal ta kontakt med de involverte partene og prøve å få til en ordning.

Leder Tore Sveum i Stopp Mobbingen mener de fikk signaler om et betydelig overskudd på over hundre tusen kroner.

Regnskapene må gjøres opp

Men advokaten mener Sveum ikke kan forvente et overskudd som ifølge henne og hennes klient ikke finnes.

– Regninger knyttet til arrangementet må jo dekkes før det er noe overskudd, påpeker hun.

Lauritsen var først ordknapp med å kommentere saken, men sendte senere ut en pressemelding der hun forklarer sin side av saken. Hun avviser å sitte på store pengebeløp etter festivalen.

Plumbo på Sommerfestivalen 2014

Plumbo er en av kreditorene som ikke har fått betalt etter festivalen. Her fra et annet arrangement.

Foto: Hans H. Bjørstad

Hun forklarer videre at verken Ticketmaster eller Hove Camping har betalt ut penger til henne, og skjønner derfor ikke hvorfor hun blir beskyldt for svindel av leder i Stopp Mobbingen Sveum. Lauritsen legger også med bilde hvor hun mener å vise billettene som aldri ble solgt.

Leder Sveum sier de nå ikke forventer noe overskudd fra festivalen.

– Vi regner ikke med å få noen penger ut av dette, men basert på de opplysningene vi har fått av Lauritsen før festivalen, synes vi det virker som om at det er en god del penger som mangler, sier han.

Hove camping sier til NRK at de ikke har utbetalt kontanter til noen i etterkant av festivalen, og forklarer at de sitter på 20.000 kroner etter salg via kortterminal, og et mindre beløp fra kiosksalg. Ticketmaster sier til NRK at de ikke ønsker å kommentere kundeforhold.

Antimobbefestival

Flere firmaer stilte gratis på dugnad for Antimobbefestivalen 2016, deriblant A-tech og Agder Sikkerhet.

Foto: Pål Tegnander / NRK