Anleggsstart for ny E18 mellom Tvedestrand og Arendal

I dag markeres første anleggsstart på ny E 18 mellom Tvedestrand og Arendal. Ordførerne er enige om at den nye veien vil ha stor betydning.

E18 Arendal-Tvedestrand

Nå starter arbeidet med ny E18 mellom Tvedestrand og Arendal. Veien skal stå ferdig i 2018.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Nå kommer endelig oppstarten som vi har ventet på i mange år. I mine 12 år som ordfører er det kanskje denne saken jeg har jobbet mest med, sier ordfører i Tvedestrand Jan Dukene (TTL).

Ifølge ham vil den nye veien bety mye. Det er Arendals ordfører, Einar Halvorsen (H) enig i.

– Strekningen mellom Arendal og Tvedestrand har vært en ulykkesbelastet strekning og framkommeligheten har vært dårlig. Den nye veien vil bety mye når det gjelder infrastruktur, sier han.

– Det har vært en utholdenhetstest

Ifølge prosjektleder Harald Tobiassen i Statens vegvesen, består den første delen av arbeidet i å lage en rundkjøring ved Goderstad slik at man får trygg adkomst til anleggsområdet. Så blir det en del forberedelser til selve hovedarbeidet som starter våren 2016.

Jan Dukene ordfører Tvedestrand

Ordfører i Tvedestrand, Jan Dukene (TTL).

Foto: Svein Sundsdal / NRK
Einar Halvorsen

Ordfører i Arendal, Einar Halvorsen (H).

Foto: Odd Rømteland

I dag markeres anleggsstarten i Tvedestrand. Ordfører Dukene skal foreta den offisielle markeringen. Han er glad for at veien endelig skal realiseres.

– Det har vært en utholdenhetstest. Det har vært mange møter og mye virksomhet, men det har vært en interessant prosess å være med på.

Skryter av samarbeid

Onsdag markeres anleggsstarten i Arendal. Det skjer ved avkjørselen til Dalen. Ordfører Einar Halvorsen vil være til stede.

Halvorsen skryter av samarbeidet i denne saken.

– Det har vert et utrolig flott samarbeid mellom Arendal kommune, Tvedestrand kommune, Aust-Agder fylkeskommune og Statens vegvesen. Alle har dratt lasset sammen, sier han.

Den nye E18-strekningen er beregnet å koste 5,5 milliarder kroner. Veien skal stå ferdig i 2018.