Kommunen anklager lokal «sheriff» for ulovligheter

I ren sheriff-stil sperret Geir Egil Olsen «innbruddstyven» inne på det han kalte «mitt område». Kommunen hevder Olsen ulovlig har tatt seg til rette på deres tomt.

Ulovlig lagring Lidl-tomta

Daglig leder i Grimstad bolig og tomteutvikling, Arnhild Bråstad, er overgitt over all søpla som dumpes ulovlig på kommunens tomt. Nå vurderer kommunen tvangsutdrivelse.

Foto: Jon Anders Møllen / NRK

– Uten tillatelse har Olsen lagret skrot på kommunens tomt. Nå vurderer vi tvangsutdrivelse. Stedet fremstår som en søppelplass, sier daglig leder Arnhild Bråstad i det kommunale foretaket Grimstad Bolig- og tomteutvikling.

Søppel på tomta

Flere steder på tomta er det lagret skrapjern og annen søppel. Tomta på 20 mål er prissatt til 16 millioner kroner.

Foto: Jon Anders Møllen / NRK

– Feie for egen dør

Bråstad reagerte med vantro da hun leste NRKs reportasje om Mathias Hauge (26) som følte seg feilaktig stemplet som tyv etter å ha blitt anholdt av Geir Egil Olsen. På den såkalte Lidl-tomta i Østerhus i Grimstad plukket Hauge deler fra det han trodde var en skrotingsklar trailerhenger.

– Olsen anklaget i media Hauge for tyveri og ulovligheter. Han bør heller feie for egen dør, sier Bråstad, som hevder de ødelagte trailerhengerne har stått ulovlig på kommunens eiendom i over ett år.

Facebook

«Ja, når ikke politiet gidder og hjelpe så får en lere denne personen på Rykene vis!» skrev Geir Egil Olsen på Facebook på søndag.

Foto: Facebook-skjermdump

Tirsdag sa Olsen til NRK at han tok Hauge på fersken på et område som Olsen Bil disponerer. Til Agderposten sa Olsen «Jeg er naturlig nok ikke interessert i å ha sånne folk inne på mitt område».

– Provosert

– Uttalelsene gjør meg mektig provosert. Tomta tilhører kommunen og Geir Egil Olsen har aldri spurt om å få disponere området. Han har tatt seg til rette og dumpet søpla si ulovlig, sier Bråstad.

Bråstad sier det er et stort problem at uvedkommende lagrer gjenstander på kommunens tomter. Lidl-tomta ligger til salgs for 16 millioner kroner, og eiendomsforvalteren mener forsøplingen vanskeliggjør tomtesalget.

Tett på trailertralle

Arnhild Bråstad står her foran trailerhengeren hvor Mathias Hauge ønsker å plukke deler. Den tilhører Geir Egil Olsen.

Foto: Jon Anders Møllen / NRK

– Det er cowboy-tilstander. Enkelte bedrifter respekterer ikke kommunen som grunneier. De dumper eiendeler og beskytter hverandre når vi forsøker å finne ut hvem som står bak.

I vinter hadde hun et svare strev med å finne ut hvem som eide de bortsatte trailerhengerne på industritomta.

– De var dårlig merket og ingen i området visste hvem som var eier.

Til slutt fikk hun et tips om at tilhengerne tilhørte Olsen.

– Fått frist på frist

– Siden mars har vi gitt ham frist på frist for å fjerne søpla si, men til ingen nytte. Onsdag var teknisk avdeling på stedet for å få pris på en tvangsutdrivelse. Det vil koste om lag 20.000 kroner, men vi har ingen steder å dumpe vrakene, sier Bråstad.

Hun sier kommunen nå har varslet politiet om saken.

Geir Egil Olsen vil ikke la seg intervju av NRK, men har valgt å svare i en e-post. Han sier fire tilhengere og en container har stått på Lidl-tomta i noen måneder.

Geir Egil Olsen

Geir Egil Olsen, eier av Olsen Bil i Grimstad.

Foto: Baard Larsen/Grimstad Adressetidende

– Latterlig

– Vi har hatt løpende kontakt med Arnhild Bråstad siden påske med et ønske om å leie/kjøpe parkering. Kommunen vil ikke leie bort og vi har respektert dette, og har sagt vi skal flytte våre fire hengere innen juni, skriver Olsen.

Han hevder lokale bedrifter i årevis har brukt Lidl-tomta til å sette bort ting.

– At dette skal være noe problem for kommunen er latterlig og er vel minste service kommunen kunne yte til industriområdets firmaer, skriver Olsen.

Han mener det blir feil når han pålegges å fjerne sine ting, mens andre slipper unna.

– Vi regner med at kommunen ikke forskjellsbehandler og har samme framgangsmåte mot andre firmaer som daglig bruker området.

Foran søpla

Grimstad kommunen har fått opplyst at det vil koste omkring 20.000 kroner å få fjernet vrakene som står på tomta, forteller Arnhild Bråstad.

Foto: Jon Anders Møllen / NRK