34-åring anker dom for knivstikking

Den 34 år gamle mannen som ble dømt til fengsel i nesten seks år for å ha knivstukket en mann under en bursdagsfeiring i Kristiansand i fjor, anker dommen.

Mann knivstukket

Det var på en bursdagsfest på Gimlemoen i Kristiansand i fjor høst at knivstikkingen skjedde. 30-åringen, som feiret sin egen bursdag, fikk livstruende skader. En 34-åring ble dømt til fem år og ti måneders fengsel.

Foto: Kim Nystøl

Det sier 34-åringens forsvarer, advokat Arild Holden, til NRK.

Mannen ble i Kristiansand tingrett dømt til fengsel i fem år og ti måneder etter å ha knivstukket en 30 år gammel mann på Gimlemoen i Kristiansand i fjor. 30-åringen feiret sin egen bursdag da han ble knivstukket av sin tidligere kollega.

Han fikk livstruende skader.

– Han synes dommen er altfor streng

34-åringen var tiltalt for grov legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter etter straffelovens paragraf 231. Holden mener retten har brukt en for streng bestemmelse og at dommen må omgjøres.

– Jeg mener man i denne saken har dømt etter feil bestemmelse. Retten skulle brukt en mildere bestemmelse, nemlig straffelovens paragraf 229 (legemsbeskadigelse journ.anm.), sier Holden til NRK.

Hva var din klients umiddelbare reaksjon på dommen?

– Han synes den er altfor streng i forhold til det han har gjort.

34-åringen innrømmet i retten at det var han som stakk den 30 år gamle mannen med kniv, men hevdet det var et uhell.

Dommen fra Kristiansand tingrett var i tråd med aktors påstand.

Rettssak knivstikking

Bistandsadvokat for 30-åringen som ble knivstukket, Monica Haugedal og aktor, Erik Erland Holmen, her første dag av rettssaken.

Foto: NRK Sorlandet / NRK