NRK Meny
Normal

Anker dom for drapsforsøk

35-åringen som i juni ble dømt til seks års fengsel for drapsforsøk under en privat fest i Vennesla i romjula i fjor, anker dommen.

Politijakt Vennesla

Politiet søkte med hunder etter gjerningsmannen etter knivstikkingen i et hus i Vennesla.

Foto: Jon Anders Møllen / NRK

Ankesaken startet i Agder lagmannsrett tirsdag.

– Mannen har hele tiden sagt at han ikke hadde til hensikt å drepe kvinnen, men at han kun ønsket å skade henne, sier mannens forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen til NRK.no.

Det var 28.desember i fjor at mannen var på fest i en enebolig på Moseidmoen i Vennesla. Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett var det flere personer til stede da mannen angrep den da 25 år gamle kvinnen.

Sveinung S. Johnsen

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen forsvarer tiltalte i saken.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

Les også:

Knivstukket med kjøkkenkniv

Det ble det drukket en del alkohol, og etter en krangel hentet 35-åringen en kjøkkenkniv og knivstakk fornærmede flere ganger mens hun satt med ryggen til i en sofa. Stikkene rammet ryggen, nakken og overkroppen.

25-åringen ble brakt til sykehus i Kristiansand med omfattende skader. Hun hadde blant annet kutt over øret, to centimeter langt kutt over bryst, kutt på bryst, dypt kutt på legg og flere kutt på nakke og rygg, samt flere kutt på hånd og arm. Flere av kuttene stanset mot skjelettet.

Da saken gikk i Kristiansand tingrett, mente dommerne det forelå bevis for at 35-åringen forsøkte å drepe kvinnen.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld for drapsforsøk, men for legemsfornærmelse. Han mente ikke å ta livet av noen, men kun å gjøre henne vondt, sier Søndervik Johnsen.

Les også:

Pågrepet på Birkeland

Etter knivstikkingen stakk gjerningsmannen fra stedet og kjørte en bil i retning mot Birkeland. Undervis kjørte han i grøfta og havnet på taket med bilen. Han ble imidlertid plukket opp av en tilfeldig sjåfør som kjørte ham videre til Birkeland.

Der ble han pågrepet av politiet og satt i varetekt. Blodprøven som ble tatt av ham, viste en promille på 1,45.

I tillegg til seks års fengsel, ble mannen dømt til å betale kvinnen 150.000 kroner i oppreisningserstatning.