NRK Meny
Normal

– 23-åring angrer på bombetrussel

23-åringen som ble pågrepet etter å ha fremsatt en bombetrussel mot Vennesla videregående skole er satt fri etter avhør fredag. Skolen vurderer nå erstatningskrav.

Politibil Vennesla videregående skole

Politiet undersøkte skoleområdet etter at det ble fremsatt en bombetrussel mot Vennesla videregående skole.

Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

– Han fremstår som en angrende synder som angrer på at det skjedde. Han har angret helt siden han skrev meldinga. Han har ikke klart å avslutte det før han ble pågrepet av politiet i går kveld, sier lensmann i Vennesla, John Tomas Homme til NRK.

John Tomas Homme

John Tomas Homme er lensmann i Vennesla.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

Mannen har innrømt at det var han som sto bak bombetrusselen på mobilappen Jodel.

Tilfeldig bombemål

Det ble slått full alarm natt til torsdag da trusselen ble meldt til politiet. Det ble raskt besluttet at skolen skulle holdes stengt.

De rundt 500 elevene fikk komme på skolen etter klokken 12 torsdag da politiet hadde konkludert med at det ikke var noen bombe på skoleområdet.

– Han sier i avhør at han aldri har hatt planer om faktisk å lage en bombe. Han har heller ikke hatt utstyr eller mulighet til å lage en bombe, sier Homme.

– Trusselen mot skolen fremstår også litt tilfeldig. Han bærer ikke noe nag til verken Vennesla eller skolen, sier lensmannen.

Bot eller rettssak

Politiet vurderer nå om de skal gjøre flere avhør i saken.

Bombetrussel Jodel

Bombetrusselen ble framsatt på mobilappen Jodel.

Foto: NRK

– Påtale må avgjøre om det blir en bot eller en rettssak, sier Homme.

Bombetrusselen mot Vennesla videregående skole føyer seg inn i en lang rekke trusler fremsatt på mobilappen Jodel den siste tiden.

Bare på Sørlandet er to personer pågrepet i løpet av kort tid for bombetrusler på Jodel.

Vurderer å kreve erstatning

Rektor ved Vennesla videregående skole, Thorkild Odd Haus, sier skolen har tapt opptil 80 000 kroner som følge av bombetrusselen. Nå vil han vurdere å kreve erstatning fra 23-åringen for tapt undervisning.

Rektor ved skolen, Thorkild Odd Haus

Rektor ved skolen, Thorkild Odd Haus.

Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

– Jeg har tenkt litt over det, og kommer til å ta det opp med ledelsen i fylkeskommunen. Det er elevene som har tapt på dette, for de har ikke fått de tjenestene de skulle hatt. Undervisningen elevene har gått glipp av beløper seg fort opp til 80.000 kroner, sier Haus.

Og nå vil dere vurdere å reise erstatningskrav?

– Ja. Jeg kommer til å ta det opp med utdanningssjefen, og høre om det er en praksis på dette. Hvis de sier at det er det, så vil jeg jo gjøre det.