Turde ikke løfte hendene helt opp

Kristiansanderen Andreas Vangstad stakk i dag av med seieren i Fyen Rundt. Neste mål er NM, som kan gi VM-billett til 23-åringen.

Andres Vangstad

Andreas Vangstad har blitt lagt merke til etter at for to uker siden vant den siste etappen i Tour of Norway. I dag vant han rittet Fyen Rundt.

Foto: Videobilde / NRK

Da Andreas Vangstad for to uker siden kjørte inn som førstemann på den siste etappen i Tour of Norway kunne han trygt heve begge armene i været.

Da han i dag krysset mållinja i Fyen Rundt var han ikke sikker på om han var førstemann over.

– Det ble bare med armene halvveis i været. Jeg var ikke sikker på at jeg hadde vunnet og måtte vente noen minutter på å få bekreftelsen, sier Vangstad til teamsparebankensor.no.

Ville ikke slippe

Andreas lå i hovedfeltet til det gjensto rundt to og en halv kilometer. Da tok han sjansen og rykket, men feltet ville aldri slippe ham helt.

– Jeg fikk ikke noen stor luke. Jeg kikket meg tilbake noen ganger og så at feltet var ganske nær meg. Da det sto igjen én kilometer var det bare å kikke framover, gi alt det jeg hadde og håpe at det skulle holde helt inn. Det gjorde det – så vidt.

Har vært sliten

Vangstad sier til lagets nettside at dagens seier gir selvtillit og er god å ta med seg inn mot NM-uka senere i måneden.

Særlig siden han har følt seg sliten de to siste ukene etter mye og hard trening.

Andreas Vangstad (23) har alt som skal til for å bli sykkelproff. Det meiner Eurosport sin ekspertkommentator Henrik Alpers.

SE VIDEO: Lar seg imponere av Vangstads innsats i Tour of Norway.