NRK Meny
Normal

Ambulanse forbikjørt på vei til dødsulykke i Kvinesdal

Ambulansepersonell reagerer sterkt etter at de ble forbikjørt av en personbil da de var på vei til ei dødsulykke.

Ambulanse ble forbikjørt av personbil

Denne ambulansen ble forbikjørt på vei til dødsulykka.

Foto: Tarald Reinholt Aas/avisen Agder

En ambulanse som var på vei til ei dødsulykke i Kvinesdal ble lørdag forbikjørt av en personbil i minst 150 kilometer i timen, skriver avisa Agder.

Kjørte av veien i Kvinesdal

En 21 år gammel gutt omkom lørdag da han kjørte av veien og inn i et tre. Ambulansepersonell mener det lett kunne skjedd ei ny ulykke samme kveld.

Foto: Tarald Reinholt Aas/avisa Agder

– Jeg kjørte på Øyesletta i utrykning med blålys og kjørte godt over fartsgrensa. Det kom en bil bakfra som kjørte forbi og forsvant i svært stor fart mot Kvinesdal, sier ambulansesjåfør Rolf Bernhard Strømland til NRK.

Strømland er usikker på hvor fort vedkommende kjørte, men vil anslå farten til mellom 150 og 170 kilometer i timen, eller kanskje enda fortere. Han karakteriserer kjøringa som vanvittig og villmannsaktig.

– Kunne skjedd ei ny ulykke

– Det er veldig spesielt å være på vei til ei ulykke og noen kjører forbi i så stor fart. Vi som har vært ambulansesjåfører noen år vet jo hva utfallet kan bli og hvor store konsekvenser det kan få, ikke minst for møtende biler, sier Strømland.

LES: Mange unge omkommer på veiene

Ambulansesjåføren sier han håper at forbikjøring av ambulanser ikke er en ny sport. Tidligere har har opplevd at biler legger seg tett opp i baken på utrykningskjøretøy, men har aldri før opplevd at noen har kjørt forbi.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende. Vi fikk et lite støkk i livet, og makkeren min og jeg ble enige om at vi ikke vil oppleve dette igjen.