Hopp til innhold

Amatørfeil og nerver satte stopper for ØIF-eventyret

ØIF Arendal klarte ikke å gjenskape den utrolige bragden i EHF-cupen. Det ble tap i returoppgjøret da Göppingen besøkte Sørlandet.

ØIF Arendal

I første omgang slapp Arendal-laget inn 15 mål.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Det var ventet stor spenning rundt dagens kamp mellom ØIF Arendal og tyske Göppingen i EHF-cupen.

Det kom som et stort sjokk for både håndballeksperter og supportere da arendalittene spilte uavgjort mot tyskerne første gang lagene møttes.

Ifølge ØIF-trener Marinko Kurtović ble Göppingen pepet av banen av egne supportere, mens de norske supporterne var i sjokktilstander.

ØIF-trener Marinko Kurtović sier at det er klare fysiske forskjeller mellom de tyske og norske spillerne.

Mye slurv

Starten av kampen var jevn, men mot slutten av første omgang begynte ØIF å kjenne på presset.

På et tidspunkt hadde arendalittene to utvisninger på likt. Den ene fikk ØIF fordi en spiller tilsynelatende glemte utvisningen, og løp ut på banen før tidsstraffen var omme.

Til pause var stillingen 9–15. Et resultatet som kunne vært langt bedre om ØIF hadde slurvet mindre og satt flere av de sikre sjansene. Flere ganger i løpet av kampen var sørlendingene alene med målvakt og bommet.

ØIF tribune

Rundt to tusen mennesker møtte opp for å se returoppgjøret.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Skuffet

Andre omgang viste seg å være enda tøffere for nordmennene, og det ble klart at det tyske storlaget ønsket å vise hva de var gode for. Da dommeren blåste i fløyta for siste gang var resultatet 21 -31. Det betyr at Göppingen går videre til cupens gruppespill.

– Jeg er utrolig skuffet over at vi ikke kan få til mer når det nesten er en fullsatt hall. Tyskerne var flere hakk bedre enn det de var sist. Det som irriterer meg mest er at vi ikke setter ballene i mål, sa en fortvilet Kurtović etter kampen.

Både ØIF-treneren og eksperter mener at keeperspillet var en avgjørende faktor.

ØIF-spiller Sondre Paulsen etter kampen.

Kulturforskjeller

Mens norske herrelag maksimum har rundt 20 millioner å rutte med, har tyske lag som Göppingen godt over 80 millioner i potten.

Tidligere landslagsprofil Johnny Jensen mener at disse summene har utrolig mye å si, og at det må et pengeløft til for å heve norsk herrehåndball.

– I Tyskland kommer nærmest spillere på døra og ber om å få spille i øverste divisjon, i Norge må vi jobbe hardt både for å få og beholde de beste spillerne.

Det sa Jensen til HandballTV.no, som sendte kampen.

Johnny Jensen

Johnny Jensen har selv spilt håndball i Tyskland.

Foto: HERIBERT PROEPPER / Ap