NRK Meny
Normal

Alle vil tilbake til Hove

Nesten samtlige publikummere under historiens første Hovefestival vil tilbake neste år, viser undersøkelse.

Hovefestivalen 2007
Foto: Kim Erlandsen / NRK

Festivalpublikum på Hovefestivalen 07
Foto: Schrøder Tor Erik / SCANPIX

9 av 10 publikummere under historiens første Hovefestival sier de vil komme tilbake til festivalen på Tromøy utenfor Arendal neste år.

Det viser Hovefestivalens egen undersøkelse blant festivalgjengerne.

Festivalen fikk mye fokus på grunn av rekordmye regn, men det har ikke preget tilbakemeldingene fra publikum, ifølge festivalledelsen

 

Innfridde forventningene

Flykter fra Hovecampen
Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Været kom i fokus,  i alle fall de første par døgnene. Men været preget ikke totalopplevelsen av Hovefestivalen for publikum, skal vi tro en undersøkelse som festivalen selv har gjennomført. Der sier mer enn 90 prosent at deres forventninger til festivalen ble innfridd og at de vil komme tilbake neste år.

Når 9 av 10 er så fornøyde at de ønsker å returnere neste år, er dette fantastiske tall, sier Hovefestivalens nye daglige leder, Geir Lundstøl.

- Skal ble enda bedre

Det er konsertene og de såkalte headlinerne som blir trukket fram av publikum som de to viktigste suksessfaktorene, sier Lundstøl. På en god tredjeplass kommer festivalens miljøprofil.

Likevel har festivalen en jobb å gjøre for å bli bedre, blant annet måten den tar imot publikum på. - Det skal gli lettere og vi utvider campingarealet.

- Vi har havet, vi har skogen, vi har landskapsvernområdet - men det viktigste er jo musikken. Toffen og hans medarbeidere jobber for å kunne levere et enda bedre musikalsk produkt neste år, sier Lundstøl.

 

festivalfolket har inntatt historiens første Hovefestival.
Foto: Silje Ese Haugen / NRK