Hopp til innhold

All togtrafikk stanset klokken 10

Jernbaneansatte gikk ut i politisk streik klokken 10, og alle tog og flytog ble stående i tre timer. Streiken er en protest mot regjeringens forslag til jernbanereform, som behandles i Stortinget i dag.

Tre timers togstans i protest mot regjeringens forslag til jernbanereform.

NETT-TV: Toget stod stille i Kristiansand da de ansatte gikk til politisk streik, mot regjeringens jernbanereform.

I Kristiansand ble toget som skulle gått til Oslo klokken 9.55 stående på stasjonen.

Vil ha mer tid

– Vi er uenige i behandlingen av den nye jernbanereformen. Vi mener det er ikke er tid nok til å utrede konsekvensene. Vi frykter det sikkerhetsmessige og for oss i personalet. Vi håper vi med denne aksjonen skal få mer tid til å utrede reformen, sier lokomotivfører Finn Roar Åsen.

Toget står i Kristiansand

STILLE TOG: Toget står stille i Kristiansand i tre timer under aksjonen i dag.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

Han leder streiken i Kristiansand, og representerer lokpersonalets forening. Han innrømmer at han er litt skuffet over oppmøtet på jernbanestasjonen i Kristiansand.

– Det er kommet en del, men vi hadde nok håpet på flere her. Alle er jo enige i aksjonen, men noen skal på jobb og noen er ferdige, sier Åsen.

Han sier de bare har fått positive tilbakemeldinger fra passasjerer, men han tror ikke det vil komme flere tilsvarende aksjoner i tiden fremover.

– Nei, det blir nok med stans disse tre timene, sier han.

Også på Arendal stasjon stod lokaltoget, som skulle gått til Nelaug klokken 10.15, stille.

Togstans Arendal

STANS: Dette toget ble stående på Arendal stasjon i stedet for å kjøre til Nelaug.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

Hele tog-Norge

Det er medlemmene i Norsk Lokomotivmannsforbund og Norsk Jernbaneforbund som går til politisk streik. Alle tog i Norge står stille de tre timene aksjonen varer.

Forbundsleder Rolf Jørgensen i Norsk Lokomotivmannsforbund beklager konsekvensene streiken får for passasjerene.

– Det synes jeg er beklagelig, men vi streiker nettopp for passasjerene slik at de skal få en jernbane som de fortjener, uttalte Jørgensen til NTB i helgen.

Tog som er underveis når streiken starter, vil stanse på nærmeste stasjon og vente til streiken avsluttes. Det blir ikke kjørt alternativ transport under streiken, opplyser NSB.