NRK Meny
Normal

Alejandro tilbake

Først var det Idol, så ble det plater og turné med Kurt Nilsen, Espen Lind og Askild Holm - eller "de nye gitarkameratene" som de ble kalt. Men nå har det vært stille fra Alejandro Fuentes en stund.

Alejandro Fuentes
Foto: Janne Aateigen / NRK

- Det er godt å være i gang igjen, sier Alejandro som stiller på SørlandsScenen med singelen som er en forsmak på hans tredje plate.

- Jeg har brukt de to siste årene på å skrive låter og på å finne en produsent jeg kan jobbe med.

Fuentes har funnet den musikalske kjemien med Bernt Rune Stray, også han fra Kristiansand. - Vi jobber veldig bra sammen og det er gøy!

Skrevet i to år

Det er seks år siden Alejandro ”Ali” Fuentes ble oppdaget gjennom Idol.
De siste to årene har han brukt tiden på å skrive låter. Han har valgt å holde seg i Kristiansand.
- Jeg er redd jeg hadde mistet fokus hvis jeg hadde flyttet. Det er godt å ha familie og venner rundt seg. De setter meg på plass, sier han.

Ulike anmeldelser

- Jeg prøver å ikke tenke så mye på anmeldelsene jeg leser i avisene , sier Alejandro Fuentes.
VGs musikkanmelder var sparsommelig med terningkastet og ga en toer til den nye singelen, mens Fædrelandsvennen delte ut fire poeng.
- Det er jo bare en mening fra en person, sier han og trekker på skuldrene.

Ny plate

Full Cd kommer til høsten. - Det hadde blitt en fin sommerplate, sier Alejandro, men nå må vi klare oss med en singel først.
"Stop Beggin’ Me" heter låten du kan høre på SørlandsScenen onsdag ettermiddag. - For meg handler den om fristelser og savn, forteller 23-åringen.

Usminket og jordnært

På SørlandsScenen kan du også møte Convoy.

– Vi vil gjerne låte usminket og jordnært, sier vokalisten som har vært med på den musikalske-konvoyen i snart tretti år.

For den plateaktuelle gruppa har opptrådt siden tidlig på 80-tallet. Medlemmer har kommet og godt. Svein Egil Torgersen har vært med i alle utgaver som vokalist.

Convoy. Geir Laudal, Svein Egil Torgersen og Egil Aukland.

Convoy. Geir Laudal, Svein Egil Torgersen og Egil Aukland.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

Spiller live

Denne onsdagen er han gjest på SørlandsScenen sammen med bandmedlemmene Geir Laudal og Egil Aukland. De spiller blant annet en gammel Don Williams-låt live i studio.

Musikk som jakt

Svein Egil Torgersen synger på de fleste av bandets låter, og skriver også noen av dem. Han beskriver sitt forhold til artistlivet som en parallell til andres jaktinteresse. Det blir en hobby og en opplevelse du tar med deg gjennom livet.

På festival

– Det er en tilfredstillelse å spille for mennesker, i hvert fall når de tar godt i mot det en gjør, sier Torgersen som mener den nyeste plata til Convoy varierer fra blues til rock'n roll.

I disse dager prøver Convoy å booke inn festivaljobber for sommeren. For på veien og på scenen vil de fortsatt gjerne være.


Anbefales på pub

Plata til Arendalsduoen Vollenaires settes under lupen i ukas MusikkSnakk. Brødrene Øystein Hansen Næset og Bjørn Hansen utgjør gruppa.
Anmelder Øyvind Nyvoll mener musikken deres passer godt inn på puber, med enkle tekster og enkle sanger. Hør mer i onsdagens sending.

Har du tips om lokale musikktalenter? Send tips til: sorlandsscenen@nrk.no.

Øystein Hansen Næset

I MusikkSnakk: Øystein Hansen Næset fra Vollenaires.

Foto: Janne Aateigen / NRK