Nygifte Fuentes hyller kona i sin nye låt

Bryllupsreisa inspirerte Alejandro Fuentes (27) til å skrive en ny sang. I dag gir musikeren for første gang ut egen låt på norsk.

Alejandro Fuentes

Alejandro Fuentes ble så nyforelsket etter bryllupet at det bare rant ut en sang til kona.

Foto: Janne Aateigen/NRK

Det har vært stille på musikkfronten fra Alejandro Fuentes en stund nå. Men i dag slipper artisten fra Kristiansand en splitter ny singel. Og denne gangen synger han på norsk.

– Det føles litt som å begynne helt fra scratsj, så det er spennende. Jeg er spent på hva folk synes om dette.

Ble til på bryllupsreise

Singelen som slippes i dag heter «Rå», og er en sang til kona.

– Den er skrevet på bryllupsreisen min i Mexico i august, et par uker etter at vi hadde giftet oss. Jeg prøvde å beskrive den følelsen jeg hadde for åtte år siden da vi møttes. Jeg ble forelsket på nytt da vi giftet oss, og så kom den låten av seg selv. Det er en låt til henne.

Mener det fort blir kleint

Selv om ikke Fuentes har gitt ut plate på en stund har han brukt mye tid på musikken. Og selv om han har sunget på norsk tidligere, er det første gang han selv skriver tekster på egen dialekt.

Alejandro Fuentes

Fuentes håper at det kommer et fullt album med norske tekster i løpet av året.

Foto: Olav Stubberud

– Jeg kom på denne ideen for et år siden, så jeg har holdt på å skrive låter ei stund. Jeg har ei plate på engelsk, men var ikke helt fornøyd, så jeg trengte ei utfordring. Derfor bestemte jeg meg for å prøve på norsk.

– Hva er den største utfordringa med å skrive på norsk?

– Det er vanskelig å ikke la det bli kleint, det er det jeg sliter litt med. Alt er så ærlig på norsk, så det blir mange runder med teksten.

Mer norsk på gang

Planen er at det i løpet av året skal komme et fullt album med norske tekster. Og når Fuentes skriver, så er det egne opplevsler som inspirerer. Dermed tror han folk kan bli bedre kjent med ham når han skriver på norsk.

– Går det bra, så er det kult. Men det er mest for å gjøre noe nytt, sier Fuentes.