NRK Meny
Normal

Aldri fengsel på Evje

Det blir ikke fengsel på Evje. Ikke under noen omstendighet.

Bjørn Ropstad

Ordfører Bjørn Ropstad kan se langt etter soningsplasser i Evje og Hornnes.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Avdelingsdirektør Unni Gunnes i Justisdepartementet er klokkeklar og ikke til å misforstå.

- Soningsplasser på Evjemoen er også ute av diskusjonen når pengene skal omplasseres når Stortinget behandler revidert nasjonalbudsjett 15. mai, sier avdelingsdirektøren.

Aprilspøk?

Noen trodde kanskje det var en aprilspøk da Knut Storberget i NRK Sørlandet 1. april sa at han ville se etter soningsplasser andre steder enn på Evjemoen. Det var det ikke.

- Vi går ikke videre med planene fordi prosjektet ble for usikkert for oss etter at kommunen tilbød oss andre bygninger enn de vi hadde bedt om, sier Gunnes og legger til at kommunen også har fått beskjed om ikke å gå videre med planene.

Selv ikke etter behandlingen av revidert nasjonalbudsjett i Stortinget 15. mai er det sjanser for soningsplasser på Evjemoen.

Omplassering

Fordi planene om fengsel i Evje og ornnes er skrinlagt, må departementet ta saken tilbake til Stortinget for å få omdisponert pengene.

- Den første anledningen til å gjøre det er revidert nasjonalbudsjett. Vi har sagt nei til Evje og trenger da en annen vurdering av hvordan de pengene skal brukes, sier Gunnes.

Og bare får å slå det ettertrykkelig fast, politikerne i Evje og Hornnes er informert av Justisdepartementet, både skriftlig og muntlig, om at slik blir det.