NRK Meny
Normal

Kan bli parkert

Parkeringsplasser kan stoppe Regnskogakvariet i Sørlandsparken.

Gullfisk
Foto: SAM YEH / AFP

Regskogakvariet i Sørlandsparken mangler parkeringsplasser og prosjektet kan derfor bli stanset.

Prosjektutvikler Jim Ronny Andersen i Kristiansand Næringselskap as sier det er satt en frist til midten av september med å løse problemet.

Egentlig var fristen torsdag i denne uken.

- Tomta i Sørlandsparken har sine begrensininger og hvis aktøren som vil bygge akvariet ikke finner løsninger på parkeringsproblemene vil ikke prosjektet kunne gjennomføres, sier Andersen.

Vil bygges

Tomta der Regnskogakvariet planlegges koster alene mellom 17 og 18 millioner kroner. Prosjektleder Stig Sægrov tror problemene med parkeringsplassene vil løses, men vil ikke punge ut for tomta før alt er ordnet formelt.

- Hvis vi ikke har parkeringsarealer vil det ikke være mulig å bygge akvariet. Men samme problemstilling vil gjelde alle som prøver å etablere en attraksjon på tomta. Det er vilje til å få løst problemet, men for oss er det viktig at det er formelt er løst før vi betaler så mye penger for tomta som det er snakk om her, sier Sægrov.

Vil legge godviljen til

Og Kristiansand Næringsselskap skal legge godviljen til, lover Jim Ronny Andersen. Derfor har de nå gitt akvariet mer tid til å finne parkeringsløsninger. Og Sægrov er sikker på at regnskogakvariet kommer som planlagt.

- I løpet av 2010 er det ambisjoner om at Regnskogakvariet skal åpnes, sier Sægrov.