NRK Meny
Normal

Trebarnsfaren som drømmer om å bli musiker

Trebarnsfaren Morten Fredriksen-Enger (22) fra Lillesand er aktuell i «Unge mødre og en far» som har premiere neste uke. Selv om han er travel drømmer han likevel å bli musiker. Nå er drømmen i ferd med å gå i oppfyllelse.

Morten Fredriksen-Enge

Morten Fredriksen-Enger fra Lillesand figurerer i TV-serien 'Unge mødre og en far' som har premiere neste uke.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Morten syntes rett og slett det var på tide at en mann stilte opp som frontfigur i serien om norske unge mødre som har mange sesonger bak seg.

Les også:

Provosert over introlåt

– Jeg ønsket å være med i denne serien fordi jeg mener at også menn kan stille opp for barna sine. Det er ikke bare mødrene som skal sitte med hele ansvaret, sier trebarnsfaren som meldte seg på tv-serien i trass.

– Jeg ble provosert av introsangen til serien til Unge mødre der de synger at mor er stolt og far er borte, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

Morten Fredriksen-Enger

Morten Fredriksen-Enger (22) er en travel trebarnsfar som lenge har drømt om å drive med musikk. Nå skal en av hans sanger gis ut av et plateselskap.

Foto: Janne Aateigen / NRK

I serien følger et tv-team Morten hjemme hos familien på fem i Lillesand. Med barn på ett, to og tre år er det en travel hverdag.

– De følger meg som en «husmor» i serien. Seerne vil også få sett meg i Oslo der jeg er i et musikkstudio og spiller inn litt musikk. Det blir veldig spennende og jeg oppfordrer alle til å følge med på det, sier han.

– Mye lek og sang hjemme

Morten liker og spille gitar og bruker musikken sammen med barna.

– Det er mye lek og sang. Det er moro, sier sørlendingen.

Les også:

Innimellom tv-innspillingen og foreldrerollen har også Morten fått tid til å la seg inspirere til å skrive en låt til en venn som har slitt med problemer i livet sitt.

Laget sang om kamerat som slet med rus

Låten heter «Don`t give up» og blir fremført i tv-serien.

– Sangen handler om en barndomskamerat som etter hvert fikk problemer med rus. Jeg merket at han slet mye og at han hadde et ønske om å komme ut av dette miljøet. Jeg hadde også tro på at han skulle klare det, forteller Morten.

Nylig fikk han vite at det går mye bedre med kameraten.

– Kanskje det var sangen som gjorde det? Ikke vet jeg, sier han.

Men det stopper ikke der. Nå ønsker også plateselskapet Universal Music å gi ut sangen som Morten dediserte til kameraten.

– Ja, nå kommer faktisk «Don`t give up» ut. Jeg har vært veldig heldig og det er noe jeg gleder meg veldig til, sier han.

Hør hele radioinnslaget hos SørlandsScenen her: