NRK Meny
Normal

Hyller våren med ny plate

Inger Lise Stulien hyller våren med fersk plate. Og hun får hjelp av 200 barn og mange rutinerte voksne artister. Onsdag kan du møte henne på SørlandsScenen og høre fra den nye plata.

Inger Lise Stulien

Inger Lise Stulien fra Byremo er aktuell med ny plate.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Inger Lise Stulien kommer fra Byremo, og holder standhaftig fast på sin barndoms dialekt.

– Dialekten og nynorsken faller hjertet mitt nærmest, slår hun stolt fast.

Les også:

Tok med 200 skoleelever

Nå bor hun på Evje der hun har invitert hele 200 barneskoleelever fra Evje - og Hornnes med på plata si. En plate som har både nye sanger og gamle sangskatter som Inger Lise Stulien vil skal leve videre.

– Elevene er fra seks til 10 år. Jeg synes det er viktig at de gamle sangene går i arv og nå har disse barna fått dem med seg videre i livet, sier læreren og trebarnsmoren.

«Min vår» er tittelsporet på den nye plata. Den er inspirert av hjemmet på Evje, der hun nyter varm sol, irrgrønt gress, spirende planter og sauer og lam på beite like utenfor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Inger Lise Stulien

Onsdag kan du møte henne på SørlandsScenen og høre fra plata.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Stulien understreker at hun har ønsket å lage en varm og nær plate, som formidler håp og positiv energi.

Sykdom ble sang

Blandingen av nyskrevne og gamle sanger er stort sett preget av det positive, men en sang skiller seg ut.

For «Min siste song» er skrevet i venterommet på Rikshospitalet, da Inger Lise Stuliens mann lå alvorlig syk etter en hjerneblødning.

– Jeg skrev en sang til ham og regnet med at dette ble min siste sang. Men heldigvis gikk det godt, og historien fikk en lykkelig slutt. Han ble bra igjen, forteller Stulien, som naturligvis har beholdt et sterkt forhold til akkurat denne sangen.

Gode medhjelpere

Stulien skriver mange tekster selv, og har som fast komponist med seg Evje-gitarist Knut Kjetil Møen. Hun har også fått med seg både Olav Stedje, Sveinung Hølmebakk og Kim Andre Rysstad i duetter.

Og hun skryter mye av vertskapet under innspillingen i Kongshavn Studio; arrangør og produsent Bjørn Ole Rasch, og felespiller Annbjørg Lien.

Onsdag etter klokka halv fem kan du møte henne på SørlandsScenen og høre fra den nye plata.

I «Musikksnakk» på Sørlandsendinga torsdag ettermiddag kan du høre anmelder Øyvind Nyvoll gi sine poeng til Inger Lise Stuliens nye plate, vurdert på en skala fra én til ti.

Les også: