Aksel matet løvene

3 500 personer fikk med seg åpninga av det nye løveanlegget i Dyreparken.

Aksel (5) og Maia (3) Ose

Aksel Ose (5) og Maia Ose (3) fikk lov til å være med å fôre løvene med kjøtt under åpninga av løveanlegget.

Foto: Dyreparken

Ved innganga til parken, der sjøløvene tidligere hersket, ble det nye anlegget for løvene på fire bein åpnet fredag.

Løveanlegg

Publikum strømmet til Dyreparken på fridagen.

Foto: Dyreparken

Publikum strømmet på og benket seg i det lille amfiet nesten en time før åpninga, for å få best mulig plasser. Til sammen 3 500 møtte opp for å se løvene innta sitt nye rike.

Søskenparet Aksel (5) og Maia (3) var ekstra heldige, for de ble trukket ut og fikk være med dyrepasser Michael Jansen opp i det nye løvetårnet, hvor de kastet kjøttstykker ned til løvene.

Aslan er kongen

Etter at løvene ble sluppet inn i anlegget, ble det heist ned et stort kjøttstykke i en vaier. Hannløva Aslan tok kontrollen og forsøkte etter beste evne å legge beslag på supermåltidet. For å få det til, måtte han reise seg opp på to ben, til stor begeistring for publikum.

Aslan

Aslan koser seg med dagens måltid.

Foto: Dyreparken

Det nye løveanlegget er større enn området løvene tidligere har hatt i parken, og nå kan dyrenes konge få boltre seg skikkelig.

- Det var viktig for oss å gi løvene et anlegg der de kunne bli aktivisert i større grad enn tidligere. Dette er dessuten et sted som gjestene våre møter med en gang de kommer inn i parken, og slikt sett er dette med på å løfte inngangspartiet vårt veldig, sier administrerende direktør Per Arnstein Aamot til Dyreparkens hjemmesider.