NRK Meny
Normal

Akevittsalget går godt i Grimstad

Det privateide Agder Brenneri i Grimstad vil i år doble produksjonen i forhold til fjoråret. Sterk interesse for akevitt er en av årsakene.

Ole Puntervold med setesdalsakevitt

Ole Puntervold, her med Setesdalsaquavit, forteller at det har vært en suksess å satse på lokale akevitter. (Arkivfoto)

Foto: Svein Sundsdal / NRK

I år leverer Grimstad-brenneriet hele 30 ulike akevittmerker.

Populære lokal-akevitter

– Vår forretningsidé har jo vært å inngå litt kompaniskap med lokale entusiaster rundt omkring i Norge. Så i samarbeid med de har vi laget noen lokale akevitter, ut fra spesiell smak, som ser ut til å selge ganske flott nå frem mot jul, sier Ole Puntervold, som er daglig leder og destillatør ved Agder Brenneri i Grimstad.

Brenneriet vil i år lage mellom 70 og 80 tusen flasker med edle dråper, omtrent dobbelt så mye som i fjor.

– Det ene er at det har vært nokså mange nylanseringer i høst og frem mot jul. Så er det en pen økning på noen av produktene vi har hatt en stund, forklarer Puntervold.