Besetningen som er smittet på Finnøy i Rogaland består av slaktegris og smågris, men produsenten har ikke solgt livdyr til andre, opplyser Mattilsynet fredag.
Noen av dyra er allerede avlivet, og resten av dyra sendes til slakting lørdag.
– Det er ikke farlig å spise kjøttet, så vi slipper heldigvis å kaste god mat, sier avdelingssjef Odd Ivar Berget i Mattilsynet.
- LES OGSÅ:
Følger situasjonen
MRSA kan finnes i kjøttet fra svin som er smittet med bakterien, men sannsynligheten for at mennesker skal bli smittet gjennom å spise svinekjøtt, er svært liten.
Bakterien finnes hovedsakelig på overflaten av kjøttet og drepes ved varmebehandling.
Men bønder i Agder-fylkene følger nå med på hva som skjer rundt smitten i Rogaland.
Det sier organisasjonssjef ved Agder-kontoret til Norges Bondelag, Finn Aasheim.
– Man følger litt ekstra med på nyhetsbildet rundt dette nå, fordi det kan være ganske dramatisk å få påvist MRSA i sin besetning, selv om det nå er kommet på plass gode forsikringsordninger i forhold til nedslakting, sier Aasheim.
Gode rutiner
Aasheim sier Agder-bøndene har gode rutiner og ikke blir veldig bekymret selv om det er oppdaget smitte i nabofylket.
– Agder-bøndene tar denne situasjonen relativt rolig og viderefører det strenge smitteregimet som gjelder. I den grad det har vært kontakt mellom besetninger i Agder og Rogaland og salg av dyr, så vil Mattilsynet være veldig raske med å sjekke disse forholdene og ta prøver i kontaktbesetninger, sier han.
Den resistente MRSA-bakterier har så langt ikke slått rot i norske husdyrhold, ifølge Mattilsynet.