Kylling og andre kjøttvarer er populære varer for sørlendinger på shoppingtur til Danmark. Men har du kjøpt pakker med fileter av kyllingbryst - bør du dobbelsjekke varene før de fortæres.
Solgt i hele Danmark
Ifølge den danske avisen
er det påvist salmonella i kyllingpakker som er solgt i butikkene Kvickly, SuperBrugsen og Dagli'Brugsen i hele landet.Kyllingen er produsert t i Tyskland den 30. mars og har holdbarhetsdato til 12. april 2011. Det gjelder både pakker á 500, 800 og 1.500 gram.
Virksomheten bak kyllingpakkene, Newdan Food Trading ApS i Støvring, har funnet salmonella i de små pakkene og trekker tilbake de to andre pakkestørrelsene også fordi de er produsert under samme vilkår.
Farlig smitte
Salmonella er en tarmbakterie som kan finnes i matvarer som kjøtt og egg. Folk som får i seg slike bakterier, kan bli rammet av diare, oppkast og vekttap.
Bare i Danmark krever salmonellasmitte årlig rundt 35 menneskeliv.
- LES OGSÅ:
- LES OGSÅ: