NRK Meny
Normal

Advarer mot badeland-økonomi

Økonomien i badelandsprosjekt vanskelig å skjønne.

Kristiansand svømmehall

Utredning om badeland og aktivitetssenter i Kristiansand

Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Professor Sigbjørn Sødal ved Universitetet i Agder advarer nå Kristiansand kommune mot økonomisk risiko i forbindelse med det nye badelandprosjektet Aquarama.

I et notat til plan og bygningssjefen skriver Sødal at tilbudet fra entreprenørselskapet Kruse Smith minner litt om strukturerte spareprodukter.

Det er plan og bygningssjefen i Kristiansand som har bedt UiA-professoren om å utrede konsekvensene av samarbeidet med entreprenørselskapet Kruse Smith om bygging av nytt badeland.

Sigbjørn Sødal

Sigbjørn Sødal har vurdert økonomien i badeland-prosjektet

Foto: Tunaal-Larsen, Johanne / Johanne Tunaal-Larsen/NRK

I notatet skriver Sødal blant annet at det ikke er gitt at markedet tar mest risiko ved prosjektet, mens kommunen i større grad er skjermet. Tilbudet fra Kruse Smith mener professoren minner litt om struktruerte spareprodukter. Årsaken er at det er vanskelig å forstå de økonomiske konsekvensene av tilbudet.

Et annet spørsmål er er verdien på badelandstomta som kommunen skal legge inn i Aquarama. Plan og bygningssjef Gunnar Stavrum i Kristiansand sier synspunktene fra UiA-professoren blir viktig for den videre politiske behandling av saken: