Hopp til innhold

Abstrakt natur

Norges kanskje største internasjonale maler-stjerne stiller ut i Kristiansand, som eneste sted i Norge.

Video nsps_upload_2009_9_17_13_47_31_1867.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

I 26 år har Olav Christopher Jenssen bodd i Tyskland der han også er kunstprofessor. Men nå stiller han igjen ut i hjemlandet.

En stor utstilling med skulpturer og malerier er på vei gjennom Norden, og åpner i Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand på lørdag.

Vises i Norden

60 bilder skal opp på veggene før åpningen lørdag. Jenssen er en av norsk billedkunsts store internasjonale stjerne.

Denne utstillingen kommer fra Kunsthallen Brandts i Odense og skal videre til det finske samtidsmuseet Kiasma i Helsingfors og så til Ulm i Tyskland. Men først Kristiansand, som eneste sted i Norge for "Panorama". Med mange nye skulptur og maler-arbeider med Jenssens abstrakte, men for mange natur og landskapslignende farger og former:

Fra fotball til former

Som ung hadde han tre interesser: Skihopp, fotball og tegning. Etter en fotballkarriere på førstelaget til Lyn og Lillestrøm, valgte han kunstens former.

I dag er Olav Christopher Jenssen en av få nordmenn som er kjøpt inn til Modern Museum of art i New York. Men det er flere år siden han har vist frem så mye i Norge.

Lyst og vennlig

Kledd i rosa skjorte, en farge i mange av de nye bildene hans, vedgår Jenssen at det er mye lyst og vennlig i det han gjør.

- Det er vel en grunnklang i meg selv.

Og Sørlandets Kunstmuseums kurator Else-Britt Kroneberg er stolt over å kunne vise frem fargene og formene fra Olav Christopher Jenssen.

- Vi kjøpte et bilde av ham for noen år siden, og holdt kontakten. Sånn ble vi enige om å vise denne store utstillingen hos oss, sier Kroneberg.

Olav Christopher Jenssen

Jenssens skulpturverden, gir også assosiasjoner til natur.

Foto: Reidar Mosland / NRK