NRK Meny
Normal

«Lurelegen» erkjente straffskyld

Den såkalte «Lurelegen», en kvinne i 30-årene som har utgitt seg for å være lege og utført inngrep, erkjente straffskyld på alle punkter da hun møtte i Aust-Agder tingrett.

Falsk lege

Den såkalte «lurelegen» utga seg for å være nevrokirurg ved Sørlandet sykehus. Kvinnen er tiltalt for bedrageri og grove trusler mot en ekskjæreste.

Foto: privat

Kvinnen erkjente straffskyld på samtlige av tiltalens 22 punkter da rettssaken startet onsdag, melder TV 2.

Tiltalen inkluderer ifølge VG grovt bedrageri, trusler, vold, ulovlig våpenbesittelse, hensynsløs og skremmende atferd, brudd på helsepersonelloven og råkjøring.

Fjernet spiral

33-åringen utga seg for å være lege eller nevrokirurg ved Sørlandet sykehus ved flere anledninger, derav tilnavnet «Lurelegen». Eksempelvis skal hun ha fjernet en spiral fra en pasients underliv og lurt et stort pengebeløp av en kvinne med MS mot løfter om stamcellebehandling.

Via omfattende korrespondanse på Facebook skal kvinnen ha utgitt seg for å være nevrokirurg med spesialitet på MS. Kvinnen skal videre har fortalt at hun hadde organisert en reise til USA for å tilby behandling ved et universitetssykehus.

Lurelegen fikk også pasienten til å overføre 133.000 kroner som skulle gå til den fiktive reisen.

I virkeligheten er kvinnen arbeidsledig.

Bød på millionvilla

Kvinnen har også erkjent at hun la inn et bud på 20 millioner kroner for en villa i Vestfold, uten at hun på noen måte var i stand til å gjøre opp for dette budet.

I perioden november 2015 til oktober 2016 utga kvinnen seg flere ganger for å være en annen for å lure til seg penger fra personer fra hele landet.

Ifølge tiltalen fikk hun blant annet en mann til å overføre 147.000 kroner til henne. Kvinnen skal ha sagt til mannen at hun ble presset for penger av et kriminelt nettverk i Oslo, og at far til hennes barn krevde penger for at hun skulle få treffe dem.

Kvinnen har sittet varetektsfengslet siden oktober i fjor på grunn av høy fare for gjentakelse. Tobarnsmoren er domfelt to ganger tidligere for lignende forhold. Det er satt av tre dager til saken.