NRK Meny
Normal

«Klimaguru» plantet tre i Arendal

Leder for FNs klimapanel, Dr. Rajendra Pachauri, plantet et tre sammen med Norges klima- og miljøvernminister da han besøkte Arendalsuka.

TIne Sundtoft og Pachauri planter tre

Her blir treet plantet.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

Pachauri mottok i 2007 Nobels fredspris på vegne av FNs klimapanel som fikk prisen sammen med Al Gore.

Tirsdag holdt han foredrag i Arendal kulturhus hvor han presenterte innhold fra FNs rapporter om klima. Deretter plantet han et tre sammen med klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft.

– Viktig klimatiltak

Norges Skogeierforbund stod bak den symbolske treplantingen, og de var svært godt fornøyde med at lederen for FNs klimapanel stilte.

– Det er helt fantastisk. Dette er en stor begivenhet for oss. Det er nesten så vi ikke tror det, sier Ellen Alfsen i Norges Skogeierforbund.

Hennes forening ønsket å markere at økt treplanting er viktig for å begrense den globale oppvarmingen, noe FNs klimapanel også har slått fast.

– Skogen tar opp veldig mye CO2. Planting av mer skog og et aktivt skogbruk er gode og billige klimatiltak, sier Alfsen.

– En dyktig leder

Rajendra Pachauri og KrFU-leder Emil André Erstad

Flere interesserte fikk ta bilde med Pachauri, blant dem KrFU-leder Emil André Erstad.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

Klima- og miljøvernminister, Tine Sundtoft, så på forhånd fram til å møte Pachauri.

– Han er en dyktig leder av FNs klimapanel, som har kommet med viktige rapporter i vinter. Å høre ham fortelle om rapportene og få en prat med ham etterpå ser jeg frem til, sa Sundtoft på vei til foredraget.

Pachauri deltar på Arendalsuka for andre år på rad, og flere hadde gledet seg til å møte ham.

– Han har mye å si for utformingen av verdens klimapolitikk. Han er en svært viktig person i den debatten som også er viktig for Norge fremover, sier leder i KrFU Emil André Erstad.

– Jeg synes det er veldig kult at Arendalsuka har fått tak i Pachauri og at han stiller opp her. Det sier også noe om Arendalsuka som arrangement, sier Erstad.