Ville spise småjenter

Seksualforbryteren "Kannibalen" er igjen pågrepet av politiet, etter at han ba småjenter om å ofre seg for kannibalismen.

Politiet i Kristiansand har igjen pågrepet mannen som flere ganger har truet med å spise småjenter.

30-åringen med kallenavnet "Kannibalen" blir betegnet som farlig. Han har sonet flere års forvaring for voldtekt av barn og trusler.

Under prøveløslatelsen kontaktet han igjen barn via Internett og ville spise dem, ifølge politiet.

Ba dem ofre seg for kannibalismen

– Han har utvist skremmende adferd overfor en rekke personer. Det er til dels like forhold som han tidligere er domfelt for og ilagt forvaring for. Tema har vært om de er villige til å bli spist og til å ofre seg for kannibalismens sak, sier politiadvokat Carl Henning Leknesund i Agder politidistrikt til NRK.

30-åringen regnes for å være en av Norges farligste menn, men i over halvannet år har han bodd i en egen bolig i Kristiansand - løslatt på prøve fra sin andre forvaringsdom. Nå er han igjen siktet for skremmende atferd mot flere mindreårige jenter.

– Så langt har fire stykker anmeldt mannen, men det gjenstår et betydelig materiale politiet ennå ikke har rukket å gå gjennom. Derfor kan vi ikke utelukke at det vil komme langt flere fornærmede, sier Leknesund.

Beslagla flere datamaskiner

– Ingen reell trussel

Også forrige gang den såkalte "Kannibalen" var prøveløslatt ble han fengslet og dømt for blant annet å ha truet flere mindreårige jenter med å voldta, drepe og spise dem. Politiet frykter han er i stand til å gjøre alvor av truslene.

Mannen er også tidligere dømt til forvaring for voldtekt av barn, men ifølge hans advokat, Pål Minde, mener den siktede 30-åringen selv at han ikke utgjør en reell trussel.

– Det mener han bestemt at han ikke gjør. Uten å gå i detalj i siktelsen nå, mener jeg at det på ingen måte er grunnlag for å hevde det heller, sier Minde.

30-åringen har nå vært varetektsfengslet i fire uker. I går begjærte politiet ham fengslet i fire uker til. Årsaken skal være frykt for gjentakelse.