NRK Meny
Normal

Opera i Fjæreheia en suksess

«Carmen» i Fjæreheia i Grimstad, har vært en suksess for Kilden. Når sommerens siste forestilling er unnagjort i kveld, har rundt 5.000 publikummere fått oppleve opera utendørs i det gamle steinbruddet.

Det er markedssjef, Eldbjørg Dahl, svært fornøyd med.

Fornøyd med billettsalget

– Antall besøkende har gått over alle forventning. Vi forventet er litt mer beskjedent tall på rundt 70 prosent, men nå har vi solgt over 80 prosent av billettene. Det er vi veldig godt fornøyd med, sier Dahl.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Carmen i Fjæreheia

Lørdag har operastykket Carmen sin siste forestilling på utendørsscenen i Fjæreheia i Grimstad. Fredag kveld var det mange som hadde tatt turen.

Foto: Miriam Grov / NRK

Hun mener både det fine været og alle som bidrar i forestillingen er grunnen til at billettsalget har gått så bra.

– Her har kvaliteten på forestillingen, musikere, skuespillere, regi og ikke minst værgudene vært med oss. Vi ser at besøkstallet går i riktig retning når sola skinner. Det blir enklere for folk å komme seg ut, sier markedssjefen.

Betyr mye for Kilden

Hva betyr suksessen for Kilden og for videre bruk av Fjæreheia?

– Dette betyr veldig mye for Kilden. Sammen med Grimstad og Arendal kommune har vi investert i en orkestergrav i år. Den har vist seg å være veldig vellykket. Vi har ennå litt å gå på når det gjelder lyden, men den kan romme mange musikere.

– Den er bygd for fremtiden og det er også i fremtiden vi skal jobbe sammen i Fjæreheia og jevnlig levere forestillinger til Aust – og Vest-Agder og ikke minst til turister som ønsker å feriere på Sørlandet og besøke Fjæreheia, sier hun.

Lørdag spilles sommerens siste forestilling i Fjæreheia.