«Breaking Bad»-dømt anker

Hovedmannen i den såkalte «Breaking Bad»-ligaen er dømt til fengsel i sju og et halvt år. De to andre ble også dømt til fengselsstraffer.

Hovedmannen i Lister tingrett

Hovedmannen ble dømt til fengselsstraff for befatning med amfetamin.

Foto: Lars Eie / NRK

Hovedmannen bak det påtalemyndigheten mener sto bak amfetaminmarkedet i Lister ble dømt til fengsel i sju år og seks måneder.

24-åringen fra Lyngdal var tiltalt for omsetning av amfetamin for over to millioner kroner. Aktor ba om åtte års fengsel for 24-åringen fra Lyngdal. 24-åringen erkjente delvis straffskyld i tingretten.

Mannen anker dommen, både med tanke på straffeutmåling, og deler av skyldspørsmålet. Det sier hans advokat Knut Ditlev-Simonsen til NRK.

Fengsel

De to andre som var tiltalt i saken, en 24 år gammel mann, også han fra Lyngdal, ble dømt til fengsel i 4 år og tre måneder, mens en 51-åring fra Mandal ble dømt til fengsel i tre år og seks måneder.

24-åringen som ble dømt til fengsel i fire år og tre måneder var tiltalt for å ha hentet én kilo amfetamin i Kristiansand, 150 gram kokain/amfetamin og 300 gram hasj i Oslo. Også han erkjente delvis straffskyld under tingrettens behandling av saken.

– Mandalsmannen kommer til å anke dommen, sier hans forsvarer Eirik Glad Balchen til NRK.

Dømt til fengsel

En 51 år gammel mann fra Mandal ble dømt til fengsel i tre og et halvt år. Han har gitt tillatelse til fotografering. Hans advokat sier dommen nok blir anket.

Foto: Lars Eie / NRK

Dyre biler

Ifølge statsadvokat Dennis Danielsen ble saken rullet opp etter informasjon om at hovedmannen drev med narkotikaomsetning. Han hadde også flere kjøretøy som han disponerte, disse ble det tatt beslag i.

Narkotikabeslag

Politiet fant flere poser med amfetamin merket med logo av en kobraslange. Internt i politiet gikk ligaen under navnet ' Breaking Bad'-ligaen etter en serie på Netflix.

Foto: Politiet

I Lister tingrett kom det fram at 24-åringen som påtalemyndigheten regner som hovedmannen, førte regnskap over narkosalget. Det bestred 24-åringen.

Det er dette regnskapet som skal ha ført politiet fram til omsetning av narkotika for over 2,3 millioner kroner.