«Breaking Bad-liga»: Dømt til fengsel

En 25 år gammel mann fra Lyngdal er dømt til sju års fengsel i den såkalte «Breaking Bad-saken». Agder lagmannsrett ga mannen seks måneders kortere fengselsstraff enn i tingretten.

Narkotikabeslag

Ligaen fikk navnet etter tv-serien Breaking Bad, der hovedrollefiguren har eget merkevare og logo på narkotikaen. Også hovedmannen hadde logo på sine pakker med amfetamin.

Foto: Politiet

Tre menn stod tiltalt for blant annet omsetning av hasj og amfetamin. Hovedmannen, en 25-åring var tiltalt for omsetning av narkotika for over to millioner kroner og måtte i tingretten tåle inndragning av over én million kroner.

Lyngdølen anket dommen til Agder lagmannsrett på bevisbedømmelsen og inndragningen av penger, men trakk senere anken.

25-åringen ble i tingretten dømt til fengsel sju år og seks måneder. En 24 år gammel kompanjong ble i tingretten dømt til fengsel i fire år og tre måneder for narkotikaforbrytelser. En mann fra Mandal ble dømt til fengsel i tre år og seks måneder i tingretten.

Erkjente delvis straffskyld

En tiltalt 25-åring er dømt i Agder lagmannsrett til sju år i fengsel for narkotikaomsetning av over 2 millioner kroner. Tiltalte ga NRK tillatelse til fotografering da saken gikk i Lister tingrett.

Foto: Lars Eie / NRK

Les også:

Satte lagkjennelse til side

Lagretten måtte ta stilling til om 24-åringen var skyldig i grov narkotikaforbrytelse. Lagrettsmedlemmene sa nei på dette spørsmålet, men fagdommerne satte denne kjennelsen til side. Dermed må saken opp på nytt i Agder lagmannsrett. For de to andre tiltalte handlet saken om straffeutmåling.

* 25-åringen fra Lyngdal ble i lagmannsretten dømt til sju års fengsel.

* 24-åringen fra Lyngdal skal ha ny ankesak i lagmannsretten. Fikk fire år og tre måneder i tingretten.

* En mandalsmann ble dømt i lagmannsretten til fengsel i tre år. Det var seks måneder kortere enn tingrettens dom.

Unge sjåfører

Ifølge dommen fra Agder lagmannsrett hadde 25-åringen en sentral rolle når det gjaldt narkotikaomsetning fra Flekkefjord til Mandal. Mannen engasjerte 10 unge personer som sjåfører for narkotikaomsetning, distributører og betalinger.

Amfetamin merket

Amfetaminposer som ble beslaglagt.

Foto: Politiet

Retten mener at lyngdølen solgte til om lag 20 personer som igjen videresolgte stoffet.

25-åringen ble i september i år dømt til fengsel i ett år og seks måneder for befatning med 900 gram amfetamin. Denne dommen, samt lagmannsrettens straff på sju år, skal behandles i en rettssak på nytt for en felles dom.

24-åringen fra Lyngdal ble dømt til fengsel i ett år for befatning med 900 gram amfetamin.

Imidlertid mener lagmannsretten at 25-åringen må dømmes for befatning med tre kilo amfetamin, og fem kilo hasj.

Flere ble pågrepet

Saken ble rullet opp og flere ble pågrepet i januar 2016. Totalt ble 28 personer pågrepet i nettverket. Flere av dem er dømt for forhold de stod tiltalt for.