Hopp til innhold

Døde etter å ha falt fra molo

Den unge mannen som ble tatt av en bølge og havnet i sjøen på moloen på Borhaug i Farsund torsdag kveld, døde av skadene han pådro seg.

Redningsaksjon

Leteaksjonen ble avsluttet rundt klokken 21.35. Kun en var falt i sjøen. Etterpå fikk redningsskøyta problemer.

Foto: Magne Storoy

Det opplyser Haukeland universitetssjukehus fredag ettermiddag.

Mannen, som er fra Russland, var sammen med flere andre da en stor bølge tok ham.

– Pårørende er varslet, opplyser sykehuset til NRK.

Søkte etter savnede på sjøen

Det hele startet i 19.30-tiden torsdag da det ble satt i gang en stor redningsaksjon etter melding om at personer hadde falt i sjøen ved Borhaug i Farsund.

– To personer har falt i sjøen ved moloen. Stedet er Borhaug i Farsund, sa operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Martin Ugland, til NRK samme kveld.

Hovedredningssentralen ble varslet, og Sea King-helikopter, luftambulanse, dykkere og nødetater ble satt inn i søket.

Redningsskøyta Ægir

RS Ægir ligger nå grunnstøtt på Lista. Ifølge Redningsselskapet gikk båten rundt to ganger, før den strandet på Storestranda, like ved Marka skytefelt i Farsund.

Foto: Redningsselskapet

Styrmann Jan Adolfsen på redningsskøyta «Ægir» opplyste da til NRK at været gjør redningsaksjonen utfordrende.

Fraktet til sykehus

Hovedredningssentralen meldte på Twitter samme kveld at de savnede var utenlandske statsborgere, og at det er krevende søksforhold på grunn av høy sjø og mørke.

Klokken 21.18 opplyste Agder politidistrikt på Twitter at det kun var en person som hadde falt i vannet, og at denne var fraktet med luftambulanse til sykehus.

Redningsskøyta «Ægir» havnet i havsnød

Like etter at Hovedredningssentralen meldte at søket i Farsund var over og at den savnede personen som ble funnet i sjøen ble fraktet til Haukeland med luftambulanse, kom det meldinger om at redningsskøyta var tatt av brottsjø i forbindelse med redningsaksjonen, med påfølgende store skader.

Mannskapet på tre er nå evakuert av Sea King, og alle skal være i god behold.

– De har det etter forholdene bra, men selv for en redningsmann er det tøft å måtte gå i sjøen midt på natten i såpass dårlig vær, uttalte kommunikasjonssjef i Redningsselskapet, Frode Pedersen, til NRK.

Båten ble sterkt skadet etter at den ble truffet av en brottsjø.

– En kraftig brottsjø fra siden slo inn vinduene i styrehuset, uttalte Frode Pedersen. Han kunne ikke si om det stemmer at båten begynte å brenne.

Nå er Pedersen glad for at det har gått bra med mannskapet ombord på «Ægir».

- Dette var en alvorlig og dramatisk hendelse for alle som er involvert. Det vi er kjempeglad for er at det har gått så bra med mannskapene våre, sier Frode Pedersen til NRK.

borhaug