NRK Meny
Normal

– Vil ha ny ledelse ved Sørlandet sykehus

Stortingspolitiker Svein Harberg (H) mener det må gjøres endringer i ledelsen ved Sørlandet sykehus. Det sa han til de ansatte ved sykehuset i Arendal i dag.

Svein Harberg, Kjell Ingolf Ropstad og Freddy de Ruiter

Stortingspolitikerne fra Aust-Agder møtte de ansatte ved sykehuset i Arendal i dag.

Foto: Pål Tegnander / NRK

Alle de fire stortingsrepresentantene i Aust-Agder møtte i dag de ansatte ved sykehuset i Arendal på et allmøte om situasjonen etter vedtaket om å legge ned nyfødtposten.

Sven Harberg

Svein Harberg (H) ønsker seg endringer i ledelsen ved Sørlandet sykehus.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

– Jeg skjønner at de ansatte ved sykehuset i Arendal er oppbrakt.

Det sier stortingspolitiker Svein Harberg som nå også krever endringer i ledelsen ved Sørlandet sykehus.

– Jeg mener at det må gjøres endringer i ledelsen, fordi vi nå har så mange eksempler på prosesser som ikke skaper tillit, ikke skaper trygghet og som vi heller ikke ser kan skaffe den rette kvaliteten, sier Harberg.

Støtter Harberg

Hovedtillitsvalgt for overlegene ved sykehuset i Arendal, Egil Hagen, gir sin fulle støtte til Harbergs krav om endringer i ledelsen.

Egil Hagen

Hovedtillitsvalgt Egil Hagen har ikke tillit til sykehusledelsen.

Foto: Pål Tegnander / NRK

– Jeg støtter Harberg fullstendig i disse uttalelsene. Dette er ting vi har opplevd før, den samme mangel på involvering og hvor det trekkes åpenbare feil konklusjoner, sier Hagen.

– Hva tror du stortingspolitikerne kan oppnå i denne saken?

– De kan formidle det videre til sine kollegaer på Stortinget og helseministeren og staben rundt han. For det er de eneste som formelt kan irettesette ledelsen ved Sørlandet sykehus. Vi som tillitsvalgte har ingen mulighet, sier Hagen.

Vil presse på

Svein Harberg sier dette handler om et godt tilbud til innbyggerne.

– Jeg skjønner ikke logikken i hastebeslutningen om å redusere kompetansen ved fødeavdelingen i Arendal. Dette handler om et godt tilbud til innbyggerne og nå har vi en ledelse som ikke bidrar til dette, sier han.

– Hva gjør du i forhold til Stortinget og helseministeren med denne saken?

– Jeg har allerede arbeidet inn mot den politiske ledelsen i departementet og vil fortsette med det. For det er der vi må melde inn våre bekymringer. Og det gjør vi klart og tydelig i forhold til det som har skjedd nå. Det har vi også gjort tidligere og da var helseministeren her nede og ga noen klare beskjeder til ledelsen. Jeg oppfatter at det sykehusledelsen gjør nå er på tvers av det de sa den gangen, sier Harberg.

Skal styrebehandles

Styreleder Camilla Dunsæd

Styreleder Camilla Dunsæd ved Sørlandet sykehus.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Nedleggelsen av nyfødtposten i Arendal skal nå behandles i styret ved Sørlandet sykehus på et ekstraordinært styremøte så raskt som mulig.

Det sier styreleder Camilla Dunsæd til NRK.

– Avgjørelsen ligger innenfor direktørens mandat, men saken skal likevel styrebehandles på bakgrunn av all uroen som har oppstått, sier Dunsæd.