– Olofinjana vil gjøre de andre bedre

Med signeringen av Seyi Olifinjana har start fått en spiller med mye erfaring, sier Start-treneren. Hans inntreden vil automatisk gjøre oss bedre, sier han.

Olifinjana kommer til Kristiansand mandag eller tirsdag og blir i Start blir iallefall ut 2014-sesongen.

NETT-TV: Trener Mons Ivar Mjelde gleder seg til Olofinjana kommer til Kristiansand.

Torsdag kveld signerte den 34 år gamle nigerianske midtbanespilleren Seyi Olifinjana for Start.

Olifinjana rekker ikke kampen mot Rosenborg søndag. Han kommer til Kristiansand mandag eller tirsdag og har kontrakt med Start ut 2014-sesongen. Start-trener Mons Ivar Mjelde legger ikke skjul på at han er åpen for at perioden i Start kan bli lenger.

Seyi Olofinjana

Her er Seyi Olofinjana i aksjon for Brann i 2004.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Start-treneren kjenner spilleren fra tiden som trener i Brann, og fra et opphold i Kristiansand i 2013 der han var for å følge opp unge talenter fra Nigeria.

– Har hatt en fantastisk karriere

Mjelde sier etter treningen på Sør Arena fredag at han gleder seg til nigerianeren kommer til Kristiansand.

– Det blir spennende for oss. Jeg kjenner Olifinjana godt som spiller fra tiden i Brann. Han har hatt en fantastisk karriere med nær 50 landslagskamper for Nigeria, og spilt over ti år i England. Han har med seg gode referanser og erfaring fra høyeste nivå i England, sier Mjelde.

Mjelde sier deres gode forhold er en av hovedårsakene til at nigerianeren har signert for Start.

– En lederskikkelse

– Jeg tror ikke vi hadde fått Seyi Olofinjana til Start om ikke jeg hadde vært her. Vi har et godt forhold, og jeg glad for at han ser det på samme måte. Tiden hans i Brann var suksessfull: Det gjorde at han kom seg til England og spilte for relativt store klubber der. Erfaringen han tar med seg fra England er jeg glad for at han kan ta med seg til Start, sier Mjelde.

Han forteller at Olofinjana har begynt på en trenerutdannelse i England.

– Han er en ledertype, han har masse erfaring som jeg håper både de unge og de eldre i Start kan dra nytte av, legger han til.

– Kan gå rett inn på laget

Olofinjanas siste klubb var Sheffield Wednesday i Championship i England. Der spilte han frem til 31. desember i fjor

Til tross for at Olofinjana ikke har fått så mye spilletid de siste årene, mener Mjelde han har holdt seg i så god form at han kan gå rett inn på laget.

– Han er taktisk klok og er en profesjonell spiller. Jeg vet at han tar godt vare på kroppen sin. Jeg er ikke redd for at ikke er fysisk i slag. Han hadde ikke kommet til oss dersom han ikke kunne bidra med noe, sier Mjelde.

– Jeg håper inderlig at han kan heve Start resten av høstsesongen. Det er meningen, legger han til.

Men det viktigste er likevel det 34-åringen kan gjøre med laget.

– Hans inntreden i garderoben og på treningsfeltet vil automatisk gjøre oss litt bedre. For han er veldig profesjonell i det han gjør. Først og fremst vil han være en som kan komme inn med ny energi og være med å gjøre de andre bedre, sier Mjelde.

– Lett valg

Spilleren selv sier det var enkelt å ta avgjørelsen om å reise til Norge og til Start.

– Jeg gleder meg til å bidra for Start. Kjennskapen jeg har til klubben og ikke minst treneren gjorde valget lett. Mons har en ærlighet og et engasjement som alltid har tiltalt meg, sier Seyi Olofinjana til Starts hjemmeside.

Aktuell tidligere

Flere i Start er glad for at nigerianeren returnerer til norsk fotball og til Start.

– Vi har vært på jakt etter en spiller med de rette sportslige kvalitetene kombinert med egenskapen til å ta et ansvar både på og utenfor banen. Seyi vil med sin erfaring bidra til å heve nivået på hele spillergruppen og dermed bli en viktig ressurs for oss fremover, sier administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal til ikstart.no.

Han sier spilleren har vært aktuell ved flere tidligere anledninger.

– Vi er glade for at vi fikk til en løsning som er gunstig for begge parter, sier Brandsdal.