NRK Meny
Normal

– Viktig at barna ikke splittes

Åtte barn mistet moren sin i Songdalen fredag kveld. – Nå er det viktig at barna ikke blir splittet, sier Birgit Lie, overlege ved Sørlandet sykehus.

Drap på Nodeland

Åtte barn i Songdalen kommune mistet sin mor fredag kveld.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Nå er det viktig at barna kan holde sammen, så ikke det blir et nytt tap, sier Birgit Lie.

Birgit Lie

Overlege Birgit Lie er opptatt av at barna får holde sammen, etter tragedien i Songdalen fredag.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

Hun er avdelingsleder og overlege ved Spesialisert poliklinikk for psykosomatikk og traumer ved Sørlandet sykehus, og har lang erfaring med flyktninger.

Åtte barn mistet sin mor fredag kveld. Den 43 år gamle kvinnen ble funnet drept i familiens bolig i Nodeland i Songdalen. Den 49 år gamle ektemannen, og barnas far, har i avhør erkjent å ha forvoldt konas død.

– Det er viktig at barna ikke får fosterfamilier langt fra hverandre, men at man tenker igjennom hvordan de kan tas vare på slik at de fortsetter å holde kontakten som søskenflokk, sier Lie.

LES OGSÅ: Tragisk at barna må oppleve dette

Blir tatt vare på

Den eldste av barna som fortsatt bodde hjemme, er 15 år. Mange av barna blir nå tatt hånd om av barnevernet i Kristiansand.

Assisterende rådmann i Songdalen, Kjell Sverre Langenes, sier kommunen vil gjøre alt de kan for å følge opp når barna kommer tilbake.

Kjell Sverre Langenes

Assisterende rådmann i Songdalen, Kjell Sverre Langenes sier de vil gjøre alt de kan for de etterlatte barna.

Foto: Sander Heggheim/NRK

– Vi vet at de er godt ivaretatt av Barnevernet i Kristiansand. Vi er godt i gang med å sørge for at de blir fulgt godt opp når de kommer til Songdalen, sier den assisterende rådmannen.

LES OGSÅ: – Drapsetterforskningen kan ta lang tid

– En tragedie

Barna går i barnehage, på skole og voksenopplæring i Songdalen kommune. Lørdag ettermiddag ble det holdt et møte med alle berørte i kommunen.

Familien er opprinnelig fra Syria, har bodd i Norge i et par år og i Nodeland siden november i fjor. Familien står registrert som statsløse i Folkeregisteret.

– Dette er en tragedie som preger en liten kommune som Songdalen. Her må vi stå sammen, ta vare på de etterlatte, og hverandre, sier Langenes.

Den 49 år gamle syriske mannen som er siktet for drapet, blir mandag fremstilt for varetektsfengsling.