NRK Meny
Normal

– Folk skal slippe å se førstedivisjonsfotball her neste år

Ingen av Start-spillerne har lyst til å spille førstedivisjonsfotball neste år. Søndag kveld fortsetter kampen for å overleve i eliteserien når Stabæk kommer på besøk.

Start møter Stabæk søndag

Se hva Zlatko Tripić, Mons Ivar Mjelde og Jesper Mathisen sier om søndagens kamp mot Stabæk og sjansene for å overleve i eliteserien.

Jesper Mathisen

Skadeplagede Jesper Mathisen sier folk skal slippe å se Start i førstedivisjon neste år. Dette bildet er tatt fra i fjor da Start også slet i bunnen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix
Start - Sogndal

Zlatko Tripić stjal showet da han både satt det første målet og skaffet Start straffe mot Sogndal i forrige kamp. Nå er han klar for å sikre tre nye poeng mot Stabæk.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix
Mons Ivar Mjelde

Mons Ivar Mjelde håper på mer jubel mot Stabæk.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Slår vi Stabæk går vi forbi dem. Da tror jeg mye er gjort. Vi ligger over lagene som virkelig sliter, men de kommer til å ta mye poeng i de siste kampene. Det må vi også gjøre, sier Jesper Mathisen.

27-åringen er ute med skade resten av sesongen, men det betyr ikke at han ligger på latsiden i å presse lagkameratene sine til å yte maks. For Mathisen har ikke lyst til å spille i førstedivisjon neste år.

– Folk skal slippe å se førstedivisjonsfotball her neste år, sier han bestemt.

– Det er opp til oss selv

En som etter all sannsynlighet kommer til å spille mot Stabæk er klubbens artist Zlatko Tripić. Han tror klubben har gode sjanser til å holde seg i eliteserien, men innrømmer at det kommer til å bli en tøff høst.

– Vi er et godt nok lag. Det er jo ingen selvfølge at vi skal klare det, men vi må ta de viktige poengene på hjemmebane. Stabæk er et lag vi bør og kan slå på hjemmebane. Vi vet at det ikke kommer til å bli lett. Stabæk har tatt mange poeng på bortebane i år, men det er opp til oss selv.

– Dette er ikke en ny situasjon for klubben. Vi er forberedt. Det er bare bra at vi har litt press på oss. Vi er nødt til å vinne hver kamp nå, sier Tripić.

To poeng skiller lagene som møtes søndag kveld klokken 18.00 i Kristiansand. Stabæk ligger på 9. plass med 27 poeng, mens Start ligger på 11. plass med 25.

Men det er bare 4 poeng ned til kvalifiseringsplassen der Haugesund er å finne før den 23. runden er ferdigspilt.

– Det blir tett og jevnt

Mons Ivar Mjelde er klar for klubbens andre hjemmekamp på rad. For to uker siden slo de Sogndal 3–2 i en spennende kamp på Sparebanken Sør Arena.

– Stabæk er et lag som har svingt litt i prestasjonene slik som oss. De ligger noen poeng over oss på tabellen, så det er en viktig kamp.

Forrige gang lagene møttes i Bærum slo sørlandsklubben Stabæk 1–2. Mjelde sier publikum har all grunn til å vente seg en ny spennende kamp.

– Jeg tror kampen blir tett og jevn. Stabæk har noen kvaliteter. De har bra fart på topp og er et spillende lag. De er gode, men vi har fokus på det vi skal gjøre, sier Mjelde.

Uansett kommer Mjelde og spillerne til å oppleve noe de sjeldent gjør. Søndag kommer det til å bli færre ledige plasser enn tidligere i år på stadion.

Klubben har lagt ut kampbillettene til 50 kroner. Noe som har ført til mange solgte billetter. Lørdag formiddag var det solgt over 7500 og klubben håper på opp mot 10.000 publikummere.

Men ikke alle er like glade for billigsalg av billettene. Lørdag skrev NRK at Mjelde var skeptisk til å selge billetter for 50-lappen.